HI The Hague festival

Gratis toegang en activiteiten voor Haagse studenten


Het HI The Hague festival is special georganiseerd voor de (nieuwe) studenten in Den Haag om de stad te ontdekken. Voor kunst en cultuur zijn studenten bij Kunstmuseum Den Haag & Fotomuseum Den Haag natuurlijk aan het juiste adres! 

Van zaterdag 20 november t/m zondag 28 november krijgen studenten gratis toegang tot het Kunstmuseum en Fotomuseum Den Haag op vertoon van je studentenpas. Laat je meeslepen door Kandinsky of Riley, of zie met eigen ogen hoe Mondriaan verschuift van realistische landschappen naar de wereldberoemde Victory Boogie Woogie - een schilderij met stukjes tape er nog op. Fashion-fan? Haute Couture is ook kunst. Kom naar de tentoonstelling Global Wardrobe, en bekijk Alexander McQueen of Issey Miyake met andere ogen - en leer hoe jonge ontwerpers hun culturele identiteit opeisen in het modelandschap.

Speciale studententour: duik in de kunst van het Kunstmuseum
Voor het HI The Hague festival is een speciale tour opgezet voor en door studenten. Met de HI-tour neem je een duik in het Kunstmuseum en zwem je door tot de bodem. Bekijk een werk met andere ogen en leer over de kunstenaar en de boodschap die zij of hij heeft. De tourgids laat je details zien die je eerder niet had gezien en laat je niet alleen luisteren, maar ook ervaren hoe je anders naar een werk kunt kijken.

De tour is opgezet voor iedere student, dus ook als je geen voorkennis hebt, maar gewoon benieuwd bent naar het Kunstmuseum. De tour duurt anderhalf uur. Daarna kun je natuurlijk zelf de bijzondere collectie van het museum ontdekken.

De studententours vinden plaats op 23 november en 24 november . Er is beperkte capaciteit dus reserveer snel je plek via de onderstaande button!

Spelregels

Voor wie

Studenten van het Koninklijk Conservatorium, TU Delft,
Universiteit Leiden, Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten,
Haagse Hogeschool, Hotelschool The Hague,
Inholland, Erasmus Universiteit.
*Op vertoon van je fysieke studentenpas, (foto)kopiën zijn niet toegestaan

Waar

Kunstmuseum Den Haag & Fotomuseum Den Haag/KM21

Datum

20 november t/m 28 november

Let op

Voor een bezoek aan het museum is een coronapas noodzakelijk.
Deze wordt  bij de entree gecontroleerd.