Bezoek in anderhalvemetersamenleving

Uw bezoek aan Kunstmuseum Den Haag


Let op: Kunstmuseum Den Haag is tijdelijk gesloten. Het is daarom momenteel niet mogelijk om tickets te boeken. Houd voor updates rondom de heropening onze website en sociale media kanalen in de gaten. 

We zijn blij u te mogen verwelkomen in Kunstmuseum Den Haag! Een bezoek is op dit moment net even anders dan u gewend bent. Op deze pagina leest u hier alles over.

Een bezoek aan Kunstmuseum Den Haag is nog steeds even inspirerend en verrassend als altijd. Op dit moment is het niet mogelijk kaarten te kopen aan de kassa. U boekt van tevoren online een tijdslot, zodat wij alle bezoekers zo goed mogelijk over het gebouw kunnen verspreiden en iedereen gemakkelijk voldoende afstand kan houden. U bent verder vrij om te dwalen door ons gebouw, zoals de architect H.P. Berlage dat ook voor ogen had. Wel is het in het museum verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder om een mondkapje te dragen. 

U kunt uw tijdslot kiezen in het bestelformulier.

Hoewel wij het liefst iedereen in het museum verwelkomen, vragen wij u thuis te blijven als u last heeft van verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid. Dat geldt ook als een huisgenoot een van de laatste twee klachten heeft. U kunt uw reservering kosteloos en gemakkelijk omboeken via servicedesk@ticketteam.nl

Het Grand Café in onze Tuinzaal is vanaf donderdag 15 oktober gesloten als gevolg van de landelijke maatregelen. In het museum is het niet toegestaan om te eten en te drinken.

Voor iedereen die nog even niet kan komen, hebben we een prachtig online aanbod, met o.a. virtuele rondleidingen en mini-tentoonstellingen die u kunt ontvangen via onze nieuwsbrief.


TIJDSLOTEN

Het reserveren van een tijdslot werkt als volgt:

 • Elk kwartier begint een tijdslot om onze bezoekers zo goed mogelijk te verdelen over het gebouw en u moeiteloos afstand van elkaar kan houden.
 • Wanneer u in het bestelformulier bijvoorbeeld 10:00 uur kiest, heeft u tot 10:15 uur om binnen te komen. Een tijdslot is dus eigenlijk een periode waarin u kunt starten.


Overige hygiënemaatregelen

Kunstmuseum Den Haag volgt de richtlijnen van het RIVM op. Dit houdt het volgende in:

 • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
 • In het museum is het dragen van een mondkapje verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder.
 • Schud geen handen.
 • Reinig uw handen bij de desinfecteerzuil bij de kassa, bij de toiletten, bij de winkel en in de Tuinzaal .
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg in een afsluitbare vuilbak. Reinig daarna uw handen.
 • Onze medewerkers zien toe op de naleving van de 1,5 meter afstand. Volg hun aanwijzingen.
 • Blijf bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid thuis. Bij de laatste twee klachten is dit ook van toepassing op uw huisgenoten. U kunt via servicedesk@ticketteam.nl kosteloos uw reservering omboeken.
 • Wij hangen alle jassen en tassen los van elkaar op in de garderobe. Hierdoor is er beperkt ruimte. Neem als het mogelijk is geen jas mee en laat extra spullen, zoals grote tassen, thuis.
 • Wij raden u tot slot ook aan om met eigen vervoer naar het museum te komen.
 • In het museum is het dragen van een mondkapje verplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder. 

Wij kijken er naar uit om u te verwelkomen in Kunstmuseum Den Haag!

Uitzonderingen op mondkapjesplicht
Mensen die vanwege hun beperking of ziekte niet in staat zijn een mondkapje te dragen, kunnen het museum zonder mondkapje bezoeken. Hiervoor vragen wij u een verklaring van uw behandelaar mee te nemen. Na de kaartcontrole bij de kassa, kunt u de verklaring tonen bij de informatiebalie. Hierop ontvangt u een bewijs waaraan medewerkers van het museum kunnen zien dat u zich geoorloofd zonder mondkapje in het museum begeeft.