Bezoek in anderhalvemetersamenleving

Uw bezoek aan Kunstmuseum Den Haag

We zijn blij u te mogen verwelkomen in Kunstmuseum Den Haag! Een bezoek is op dit moment net even anders dan u gewend bent. Op deze pagina leest u hier alles over.

De komende tijd is een bezoek aan Kunstmuseum Den Haag nog steeds even inspirerend en verrassend als altijd. U bent weer vrij om te dwalen door ons gebouw, zoals architect H.P. Berlage dat ooit ook voor ogen had. Houd daarbij wel 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers. Hoewel er ook weer kaarten verkocht worden aan de kassa, adviseren we bezoekers vooraf een tijdslot te reserveren omdat de capaciteit nog wel beperkingen kent om die afstand te kunnen waarborgen. Door te reserveren, weet u zeker dat u op het gewenste tijdstip het museum kan bezoeken.

U kunt uw tijdslot kiezen in het bestelformulier.

Hoewel wij het liefst iedereen in het museum verwelkomen, vragen wij u thuis te blijven als u last heeft van verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid. Dat geldt ook als een huisgenoot een van de laatste twee klachten heeft. U kunt uw reservering kosteloos en gemakkelijk omboeken via tickets@kunstmuseum.nl.

Voor iedereen die nog even niet kan komen, hebben we een prachtig online aanbod, met o.a. virtuele rondleidingen en mini-tentoonstellingen die u kunt ontvangen via onze wekelijkse ‘Blijf dichtbij-nieuwsbrief’.


TIJDSLOTEN

Het reserveren van een tijdslot werkt als volgt:

  • Elk kwartier begint een tijdslot om onze bezoekers zo goed mogelijk te verdelen over het gebouw en u moeiteloos afstand van elkaar kan houden.
  • Wanneer u in het bestelformulier bijvoorbeeld 10:00 uur kiest, heeft u tot 10:15 uur om binnen te komen. Een tijdslot is dus eigenlijk een periode waarin u kunt starten.Routes

U hoeft vanaf 1 juli geen vaste route meer te lopen, maar het mag natuurlijk wel. We hebben namelijk twee verassende routes voor u uitgezet die u mee nemen door het museum. De route 'Mondriaan' staat in het teken van pioniers en avonturiers en leidt langs de tentoonstellingen: A.R. Penck - How it works, Navid Nuur - I am because of you, Mondriaan & De Stijl en Lucassen. De route 'Berlage' toont de trots van Kunstmuseum Den Haag én Nederland in de tentoonstellingen: Breitners vs Israels, Ontdek het Moderne, Koninklijk Blauw* en Het wonder van Delfts Blauw.

*Koninklijk Blauw is momenteel nog niet helemaal compleet. Gelukkig is er al wel veel moois te zien, waaronder de onlangs verworven zeldzame bloemenpiramides. Lees hier meer.Overige hygiënemaatregelen

Kunstmuseum Den Haag volgt de richtlijnen van het RIVM op. Dit houdt het volgende in:

  • Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en onze medewerkers.
  • Schud geen handen.
  • Reinig uw handen bij de desinfecteerzuil bij de kassa, bij de toiletten, bij de winkel en in de Tuinzaal .
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg in een afsluitbare vuilbak. Reinig daarna uw handen.
  • Onze medewerkers zien toe op de naleving van de 1,5 meter afstand. Volg hun aanwijzingen.
  • Blijf bij verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid thuis. Bij de laatste twee klachten is dit ook van toepassing op uw huisgenoten. U kunt via tickets@kunstmuseum.nl kosteloos uw reservering omboeken.
  • Wij hangen alle jassen en tassen los van elkaar op in de garderobe. Hierdoor is er beperkt ruimte. Neem als het mogelijk is geen jas mee en laat extra spullen, zoals grote tassen, thuis.
  • Wij raden u tot slot ook aan om met eigen vervoer naar het museum te komen.

Wij kijken er naar uit om u te verwelkomen in Kunstmuseum Den Haag!