10 juli 2021 - 12:00 t/m 13:00 / Gratis

Artist Talk Mickey Yang in KM21

The Hague Contemporary Art Weekend 2021

Een plasmabol, een muggenspiraal en het terugkerende geluid van een klankschaal: met gevoel voor humor belicht Mickey Yang de interpretatie van Aziatische filosofieën en spirituele praktijken in het westerse streven naar zelfontplooiing. Dit voorjaar presenteert KM21 Yangs eerste museumsolo Upaya, een tentoonstelling over ambachtelijkheid, taal en culturele toe-eigening. Opgegroeid in Nederland als dochter van Singaporees-Chinese ouders ligt deze gemixte culturele identiteit aan de basis van haar werk. In haar poëtische installaties combineert ze robuuste materialen als hout en metaal met vluchtige effecten als rook of reflectie.

Tijdens het Art Weekend gaat conservator Yasmijn Jarram op 10 juli om 12:00 uur in gesprek met Mickey Yang over de invloed van haar gemixte culturele identiteit, haar werkproces en het ontstaan van de tentoonstelling Upaya.

Let op: De artist talk vindt plaats in de aula van het naast KM21 gelegen Kunstmuseum Den Haag.

Wil je de tentoonstelling Upaya van Mickey Yang bezoeken, vergeet dan niet een tijdslot te reserveren voor je museumbezoek!