Doorlopend €7,50

Inleidingen bij de tentoonstelling Anders Zorn

Anders Zorn, Middernacht, 1891, olieverf op doek, 69 x 102,8 cm, Zornmuseet, Mora.

Van in klederdracht gehulde koppels tot zwoegende arbeiders op het land: op de werken van Anders Zorn (1860-1920) zien we idyllische voorstellingen die we nog steeds associëren met het Scandinavische leven. Ontdek voorafgaand aan uw bezoek alvast zijn Zweedse idylle tijdens inleidingen door onze museumdocenten.

Uit angst dat de traditionele manier van leven zal verdwijnen, ontpopt Anders Zorn zich net als veel Europese tijdgenoten rond 1900 als chroniqueur van Zweden. Hij reist voor zijn succesvolle carrière de wereld over en portretteert de groten der aarde. Maar na al zijn reizen wordt hij pas echt verliefd op zijn thuisland. In Zweden is Zorn een superster, maar in de rest van Europa is hij grotendeels aan de aandacht ontsnapt. Daar komt dit najaar verandering in, met zijn eerste Nederlandse overzicht van 150 schilderijen, aquarellen en etsen in Kunstmuseum Den Haag.

De inleidingen op Anders Zorn – De Zweedse idylle vinden op geselecteerde dagen plaats in de Aula. Hieronder vindt u een overzicht met data.

OVERZICHT INLEIDINGEN
Dag Datum Tijd
Vrijdag 16 oktober 14:00 - 15:00 uur
Vrijdag 23 oktober 14:00 - 15:00 uur
Zaterdag 31 oktober 14:00 - 15:00 uur
Donderdag 12 november 14:00 - 15:00 uur
Vrijdag 27 november 14:00 - 15:00 uur
Vrijdag 4 december 14:00 - 15:00 uur

De introductie vindt plaats in de Aula van het museum. Er wordt een zeer beperkt aantal tickets verkocht zodat bezoekers op  1,5 afstand van elkaar kunnen zitten.

Hoe reserveert u uw ticket?

1. Reserveer uw tickets via deze pagina
  2. Selecteer een dag waarop de Inleidingen plaatsvinden (zie schema hierboven)
  3. Selecteer een tijdslot waarop u het museum wilt betreden (let op: de inleiding begint om 14.00 uur)
  4. Maak uw keuze uit het soort ticket (bijvoorbeeld Museumkaart)
  5. Klik op de button volgende
  6. Selecteer de beschikbare tijd onder het blokje Inleiding Anders Zorn
  7. Selecteer nu met hoeveel personen u de inleiding wilt bezoeken.
  8. Voltooi uw bestelling. U ontvangt uw tickets in uw mailbox.
  9. Wilt u gebruikmaken van het Vriendentarief, neem dan uw persoonlijke Vriendenpas mee.

Vragen

Heeft u nog vragen? Op deze pagina kunt u alles nalezen en ook op onze veelgestelde vragen-pagina vindt u een zeer uitgebreid overzicht aan informatie. U kunt ook een mail sturen naar tickets@kunstmuseum.nl, u ontvangt dan op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

We vragen u, in verband met het voorkomen van verspreiding van COVID-19, thuis te blijven als u last heeft van verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid. Dat geldt ook als een huisgenoot een van de laatste twee klachten heeft. Ook vragen we u 1,5 meter afstand te houden. In de Aula zijn de stoelen gemarkeerd waarop gezeten kan worden. Lees hier meer over de maatregelen die het museum treft omtrent COVID-19