Doorlopend €7,50

Inleidingen bij de tentoonstelling Joseph Sassoon Semah

Joseph Sassoon Semah, installatiefoto van architecturaal model gebaseerd op de graftombe van Ezechiël, Irak, locatie: Fatih Moskee, Amsterdam 2019, hout, wit katoenen band, twee schragen, 2019. Foto: Ilya Rabinovich © On Friendship / (Collateral Damage) III – The Third GaLUT: Baghdad, Jerusalem, Amsterdam, Stichting Metropool Internationale Kunstprojecten

Ballingschap, gastvrijheid en vriendschap zijn centrale thema’s in het werk van Joseph Sassoon Semah (1948, Bagdad). In 1950 wordt hij met zijn ouders gedwongen te vertrekken uit Irak naar Israël en komt hij via Londen, Berlijn en Parijs in Amsterdam terecht. Tijdens speciale inleidingen op de tentoonstelling Joseph Sassoon Semah - Over Vriendschap… vertellen onze museumdocenten hoe de kunstenaar zijn oorspronkelijke cultuur probeert te delen met zijn publiek.

Aan de hand van architecturale modellen van gebouwen uit de oude joods-liberale cultuur en tekeningen en objecten die aan ballingschap refereren, geeft Sassoon Semah ruimte voor kritische reflectie op identiteit, geschiedenis en traditie. In alles resoneert het streven van zijn grootvader, Sassoon Kadoori, de opperrabbijn van Bagdad, om de dialoog te bevorderen tussen verschillende religies en wereldbeelden.

De inleidingen op Joseph Sassoon Semah vinden op geselecteerde dagen plaats in de Aula. Hieronder vindt u een overzicht met data.

Hoe reserveert u uw ticket?

1. Reserveer uw tickets via deze pagina
  2. Selecteer een dag waarop de Inleidingen plaatsvinden (zie schema hieronder)
  3. Selecteer een tijdslot waarop u het museum wilt betreden (let op: de inleiding begint om 14.00 uur)
  4. Maak uw keuze uit het soort ticket (bijvoorbeeld Museumkaart)
  5. Klik op de button volgende
  6. Selecteer de beschikbare tijd onder het blokje Inleiding Mode in Kleur
  7. Selecteer nu met hoeveel personen u de inleiding wilt bezoeken.
  8. Voltooi uw bestelling. U ontvangt uw tickets in uw mailbox.
  9. Wilt u gebruikmaken van het Vriendentarief, neem dan uw persoonlijke Vriendenpas mee.

OVERZICHT INLEIDINGEN
Dag Datum Tijd
Vrijdag 18 december 14:00 - 15:00 uur
Maandag 28 december 14:00 - 15:00 uur
Dinsdag 5 januari 14:00 - 15:00 uur
Donderdag 14 januari 14:00 - 15:00 uur
Vrijdag 29 januari 14:00 - 15:00 uur
Zondag 7 februari 14:00 - 15:00 uur

De introductie vindt plaats in de Aula van het museum. Er wordt een zeer beperkt aantal tickets verkocht zodat bezoekers op  1,5 afstand van elkaar kunnen zitten.

Vragen

Heeft u nog vragen? Op deze pagina kunt u alles nalezen en ook op onze veelgestelde vragen-pagina vindt u een zeer uitgebreid overzicht aan informatie. U kunt ook een mail sturen naar servicedesk@ticketteam.nl, u ontvangt dan op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

We vragen u, in verband met het voorkomen van verspreiding van COVID-19, thuis te blijven als u last heeft van verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid. Dat geldt ook als een huisgenoot een van de laatste twee klachten heeft. Ook vragen we u 1,5 meter afstand te houden. In de Aula zijn de stoelen gemarkeerd waarop gezeten kan worden. Lees hier meer over de maatregelen die het museum treft omtrent COVID-19