Doorlopend €7,50

Inleidingen bij de tentoonstelling Mondriaan & De Stijl

Piet Mondriaan (1872-1944), Victory Boogie Woogie, 1942-1944 (New York). Bruikleen van ICN, Amsterdam. Olieverf, tape, papier, houtskool en potlood op doek. Hoogte 127.5 cm en breedte 127.5 cm.

Wist u dat Kunstmuseum Den Haag de grootste collectie Mondriaans ter wereld heeft? Alleen hier kunt u zijn unieke weg naar abstractie volgen: van zijn landschappen die hij schilderde in en om Amsterdam en Domburg tot aan zijn laatste meesterwerk Victory Boogie Woogie. Onze museumdocenten vertellen u graag meer over het avontuurlijke leven van Piet Mondriaan en de vernieuwende kracht van zijn vrienden van De Stijl.

Waar veel mensen denken dat De Stijl heel serieus en kil was; alsof hun kunst met de liniaal op de tekentafel is gemaakt, hoort en ontdekt u in het Kunstmuseum dat het tegendeel waar is. Met de heldere kleuren rood, geel en blauw maakten zij kunstwerken die levendig, vrij en vrolijk waren en zagen zij de toekomst uiterst positief tegemoet. Een gevoel dat we goed kunnen gebruiken in deze tijd!

Hoe reserveert u uw ticket?

1. Reserveer uw tickets via deze pagina
  2. Selecteer een dag waarop de Inleidingen plaatsvinden (zie schema hieronder)
  3. Selecteer een tijdslot waarop u het museum wilt betreden (let op: de inleiding begint om 14.00 uur)
  4. Maak uw keuze uit het soort ticket (bijvoorbeeld Museumkaart)
  5. Klik op de button volgende
  6. Selecteer de beschikbare tijd onder het blokje Inleiding Mode in Kleur
  7. Selecteer nu met hoeveel personen u de inleiding wilt bezoeken.
  8. Voltooi uw bestelling. U ontvangt uw tickets in uw mailbox.
  9. Wilt u gebruikmaken van het Vriendentarief, neem dan uw persoonlijke Vriendenpas mee.

OVERZICHT INLEIDINGEN
Dag Datum Tijd
Dinsdag 8 december 14:00 - 15:00 uur
Woensdag 16 december 14:00 - 15:00 uur
Vrijdag 8 januari 14:00 - 15:00 uur
Woensdag 27 januari 14:00 - 15:00 uur
Vrijdag 5 februari 14:00 - 15:00 uur

De introductie vindt plaats in de Aula van het museum. Er wordt een zeer beperkt aantal tickets verkocht zodat bezoekers op  1,5 afstand van elkaar kunnen zitten.

Vragen

Heeft u nog vragen? Op deze pagina kunt u alles nalezen en ook op onze veelgestelde vragen-pagina vindt u een zeer uitgebreid overzicht aan informatie. U kunt ook een mail sturen naar servicedesk@ticketteam.nl, u ontvangt dan op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

We vragen u, in verband met het voorkomen van verspreiding van COVID-19, thuis te blijven als u last heeft van verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid. Dat geldt ook als een huisgenoot een van de laatste twee klachten heeft. Ook vragen we u 1,5 meter afstand te houden. In de Aula zijn de stoelen gemarkeerd waarop gezeten kan worden. Lees hier meer over de maatregelen die het museum treft omtrent COVID-19