Doorlopend €7,50

Inleidingen bij de tentoonstelling Norbert Schwontkowski

Iedereen wil naar huis, 2010, Olieverf op doek, 200 x 180 cm, Nalatenschap Norbert Schwontkowski, Contemporary Fine Arts, Berlijn, Foto: Matthias Kolb

Hij is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van Duitsland: Norbert Schwontkowski (1949-2013). Tijdens inleidingen op zijn tentoonstelling Iedereen wil naar huis nemen onze museumdocenten u mee in zijn poëtische werk en zoektocht naar de esthetiek van het moment.

Geïnspireerd door het zen boeddhisme maakt Schwontkowski werken die verhalen lijken aan te stippen zonder die verhalen ooit af te ronden. Soms dragen zijn schilderijen een beladen existentiële thematiek, soms tonen ze absurdistische situaties uit dagelijks leven, zoals een man die in het holst van de nacht zijn koelkast doorzoekt naar iets om zijn knorrende maag mee te vullen. Maar altijd is het onderwerp de mens die op zoek is naar verlichting en inspiratie in een grimmige wereld. Dankzij Schwontkowski’s droge humor worden zijn werken desondanks nooit deprimerend.

De inleidingen op Norbert Schwontkowski – Iedereen wil naar huis vinden op geselecteerde dagen plaats in de Aula.  Hier onder vindt u een overzicht met data.

Overzicht inleidingen
Dag Datum Tijd
Donderdag 5 november 14:00 - 15:00 uur
Donderdag 3 december 14:00 - 15:00 uur

De introductie vindt plaats in de Aula van het museum. Er wordt een zeer beperkt aantal tickets verkocht zodat bezoekers op  1,5 afstand van elkaar kunnen zitten.

Hoe reserveert u uw ticket?

1. Reserveer uw tickets via deze pagina
  2. Selecteer een dag waarop de Inleidingen plaatsvinden (zie schema hierboven)
  3. Selecteer een tijdslot waarop u het museum wilt betreden (let op: de inleiding begint om 14.00 uur)
  4. Maak uw keuze uit het soort ticket (bijvoorbeeld Museumkaart)
  5. Klik op de button volgende
  6. Selecteer de beschikbare tijd onder het blokje Inleiding Norbert Schwontkowski
  7. Selecteer nu met hoeveel personen u de inleiding wilt bezoeken.
  8. Voltooi uw bestelling. U ontvangt uw tickets in uw mailbox.
  9. Wilt u gebruikmaken van het Vriendentarief, neem dan uw persoonlijke Vriendenpas mee.

Vragen

Heeft u nog vragen? Op deze pagina kunt u alles nalezen en ook op onze veelgestelde vragen-pagina vindt u een zeer uitgebreid overzicht aan informatie. U kunt ook een mail sturen naar tickets@kunstmuseum.nl, u ontvangt dan op werkdagen binnen 24 uur een reactie.

We vragen u, in verband met het voorkomen van verspreiding van COVID-19, thuis te blijven als u last heeft van verkoudheidsklachten, koorts en/of benauwdheid. Dat geldt ook als een huisgenoot een van de laatste twee klachten heeft. Ook vragen we u 1,5 meter afstand te houden. In de Aula zijn de stoelen gemarkeerd waarop gezeten kan worden. Lees hier meer over de maatregelen die het museum treft omtrent COVID-19