26 augustus 2021 t/m 27 augustus 2021 €12,50

Kinderworkshop: Maak een eigen totem!

CoBrA & Chaissac

Gaston Chaissac is een kunstenaar wiens werk verwant is aan kunstbeweging CoBrA. Dat kun je zien aan zijn tekeningen, schilderijen en sculpturen. Hij gebruikt felle kleuren en zwarte lijnen, en schildert net zo spontaan, eigen en expressief. Hij beschildert alles wat hij ziet, zoals een deur of een steen.

Als we inspiratie op hebben gedaan bij de tentoonstelling, gaan we aan de slag in het museumatelier. Eerst maken we een schets op behangpapier. Daarna kies je uit verschillende stukken hout een vorm die je aanspreekt. Wat zie je erin? Is het een figuurtje, een hoofd of is het een slang? Met een zelf beschilderde totem ga je weer naar huis. Doe je mee?

Kinderworkshop: Maak een eigen totem!
Bij de tentoonstelling: CoBrA en Chaissac - Zielsverwanten
Voor: kinderen vanaf 6 jaar
Wanneer: In de zomervakantie: donderdag 26 augustus en vrijdag 27 augustus 2021
Tijd: van 14.00 – 16.00 uur
Duur: 2 uur
Prijs: € 12, 50 per kind (50 % korting met Ooievaarspas)
Bijzonderheden: De workshop is alleen voor kinderen, zij worden begeleid door een museumdocent. We verzamelen in de hal van het museum, bij de informatiebalie. Met uw Eventbrite- ticket hoeft u niet langs de kassa.
Algemene inhoud kinderworkshops: De kinderen bezoeken een tentoonstelling en gaan daarna in het museumatelier aan de slag met een vrij in te vullen opdracht en met materialen die geïnspireerd zijn door de kunst die ze gezien hebben.
Covid-19 maatregelen: Vanwege de maatregelen is de groepsgrootte beperkt tot maximaal 12 kinderen. De museumdocent houdt zoveel mogelijk afstand.