27 februari 2020 - 14:00 t/m 16:00 €8,00

Kinderworkshop: Neem het op tegen Breitner en Israels!

kinderworkshop voorjaarsvakantie

Tijdens deze kinderworkshop gaan we naar de tentoonstelling Breitner vs Israels – vrienden en rivalen. Deze schilders maakten eind 19e eeuw hun mooiste schilderijen. Elkaars werk vonden ze ook erg goed; dat maakte ze jaloers, maar inspireerde ze ook! Ze wilden altijd beter schilderen dan de ander.

Op de tentoonstelling gaan we - net als in die tijd – schetsen maken, die we in het museumatelier uitwerken tot een echt schilderij. Welke kleuren werden er in die tijd gebruikt? Is dat anders dan nu? En wat schilderden ze vroeger?

Met een palet in je ene hand, een schilderskwast in de andere, maak je achter een ezel je eigen schilderij op doek. Lijkt jouw werk het meest op dat van Breitner of dat van Israels, of is het je eigen stijl? Ga de uitdaging aan en doe mee!

Kinderworkshop: Neem het op tegen Breitner en Israels!
Bij de tentoonstelling: Breitner vs Israels – vrienden en rivalen
Datum: donderdag 27 februari 2020
Leeftijd: voor kinderen vanaf 6 jaar
Tijd: 14.00 – 16.00 uur
Duur: 2 uur
Kosten: € 8, 00
Reserveren: via reserveringen@kunstmuseum.nl Vermeld bij het reserveren: de datum en de titel van de kinderworkshop, en de naam en leeftijd van het kind.
Bijzonderheden: De workshop is uitsluitend voor kinderen. Zij worden begeleid door een ervaren museumdocent (beeldend kunstenaar). We verzamelen in de hal bij de informatiebalie.