Doorlopend €7,50

Kunst op Zondag

Onder de noemer Kunst op Zondag presenteert het Kunstmuseum op verschillende zondagen een gevarieerd programma voor het hele gezin. Of je nu meer wil weten over de  tentoonstellingen, de highlights uit de collectie, de ontdekkingen die onze conservatoren doen, of juist op zoek bent naar ontspanning en vermaak, op deze zondagen biedt het museum voor elk wat wils. Leer en ontdek meer tijdens een lezing of rondleiding. Of geniet van een uniek concert, terwijl de (klein)kinderen zich creatief vermaken in het gratis Open Familieatelier. Goed om te weten: voor bezoekers t/m 18 jaar is de toegang tot het museum gratis! Op deze pagina vindt u meer informatie over het volledige programma en tijden.

29 maart 2020

29 maart 2020

Activiteit

Bijzonderheden

10:30 - 11:30 uur

Rondleiding Koninklijk Blauw

Koop tickets

12:30 - 13:30 uur

Rondleiding Koninklijk Blauw

Koop tickets

13:30 - 14:30 uur

Lezing Koninklijk Blauw

Koop tickets

Zondag 29 maart: Koninkijk Blauw


Rondleiding Koninklijk Blauw

Een unieke vondst én een ontroerend liefdesverhaal. Dat was de aankoop van twee Delfts Blauwe bloemenvazen in de vorm van het vorstelijke paar Willem III en Mary II. In 2015 werden de geliefden - na veertig jaar in privécollecties van elkaar gescheiden te zijn – in Kunstmuseum Den Haag weer herenigd. Het koninklijk paar staat bekend om hun rijke verzameling Delfts aardewerk waarmee zij hun paleizen in Nederland en Engeland sierden. Van metershoge bloempiramides tot tuinpotten en confiturenschalen: in de late 17de eeuw werd het mooiste en technisch meest verfijnde aardewerk voor hen gemaakt bij de plateelbakkerijen in Delft.

De tentoonstelling Koninklijk Blauw is een samenwerking met Paleis Het Loo en brengt topstukken uit het Rijksmuseum, Museum Prinsenhof Delft en vele Europese collecties bij elkaar. Het museum brengt hiermee voor de allereerste keer een ode aan het ‘Royal Delft’, het blauwwitte aardewerk waar Nederland internationaal tot op de dag van vandaag bekend om staat.

Tijd: 10.30 – 11.30 uur en 12.30 – 13.30 uur
Locatie: De rondleidingen starten op de eerste verdieping op de Erezaal van het museum. Wij vragen u iets eerder aanwezig te zijn i.v.m. het uitdelen van de ‘fluisterset’, zodat de rondleiding op tijd kan beginnen.
Kosten: €7,50, Vriendenprijs €5,- op vertoon van uw vriendenpas

Lezing ‘De Makers’ Koninklijk Blauw door Suzanne Lambooy
Vraagt u zich weleens af hoe het museum erin slaagt zoveel moois te presenteren? Dan bent u van harte welkom bij de lezingenserie De Makers. Een conservator doet uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling. Hoe ontstaat het eerste idee voor een tentoonstelling? Wat zijn de afwegingen bij de inrichting? Hoe wordt een verhaallijn gekozen? Wat is ervoor nodig om dat ene bijzondere werk te kunnen tonen? U hoort het bij De Makers!

Conservator Suzanne Lambooy  geeft u een uniek kijkje in de totstandkoming van de tentoonstelling Koninklijk Blauw waarvoor is samengewerkt met Paleis Het Loo. In de tentoonstelling wordt door topstukken uit het Rijksmuseum, Museum Prinsenhof Delft en vele Europese collecties voor de eerste keer een ode gebracht aan het ‘Royal Delft’.

Tijd: 13.30 – 14.30 uur
Locatie: Aula Gemeentemuseum Den Haag
Kosten: €7,50 Vriendenprijs €5,- op vertoon van uw vriendenpas