27 mei 2018 - 13:30 t/m 14:30 €7,50

Lezing: Art Nouveau in Nederland

Kunst op zondag

Jan Willem Mijnlieff (1862-1937) uitvoering Fayence- en Tegelfabriek Holland, Utrecht Wandbord, ca. 1900 geglazuurd, beschilderd aardewerk Gemeentemuseum Den Haag

Vraagt u zich weleens af hoe het museum erin slaagt zoveel moois te presenteren? Dan bent u van harte welkom bij de lezingenserie De Makers. Een conservator doet uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling. Hoe ontstaat het eerste idee voor een tentoonstelling? Wat zijn de afwegingen bij de inrichting? Hoe wordt een verhaallijn gekozen? Wat is ervoor nodig om dat ene bijzondere werk te kunnen tonen? U hoort het bij De Makers!

Conservator Jan de Bruijn vertelt deze zondag alles over de totstandkoming van Art Nouveau in Nederland. De tentoonstelling is het vervolg op de succesvolle expositie Art Deco - Paris, waarin het werk van de Franse couturier Paul Poiret in een brede context werd geplaatst. Voor Art Nouveau in Nederland is rijkelijk geput uit de indrukwekkende collectie toegepaste kunsten uit omstreeks 1900 van het Gemeentemuseum. Tijdens de lezing leert u meer over de geschiedenis van deze verzameling en hoort u het verhaal achter enkele topstukken, waaronder de nieuwste aanwinst: een messing en roodkoperen inktstel gemaakt door ontwerper en sierkunstenaar Theo Nieuwenhuis  (1866–1951).

Kaartverkoop

  • Tickets zijn zowel online als bij de kassa verkrijgbaar
  • Wanneer u gebruik maakt van het online ticketsysteem, verzoeken wij u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas mee als u gebruikt wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.
        
Datum: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum
Tijd: 13:30 - 14:30 uur
Tentoonstelling: Art Nouveau in Nederland
Spreker: Conservator Jan de Bruijn

Art Nouveau in Nederland