23 februari 2020 - 13:30 t/m 14:30

Lezing Breitner vs Israels - Vrienden en rivalen

Vraagt u zich weleens af hoe het museum erin slaagt zoveel moois te presenteren? Dan bent u van harte welkom bij de lezingenserie De Makers. Een conservator doet uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling. Hoe ontstaat het eerste idee voor een tentoonstelling? Wat zijn de afwegingen bij de inrichting? Hoe wordt een verhaallijn gekozen? Wat is ervoor nodig om dat ene bijzondere werk te kunnen tonen? U hoort het bij De Makers!

Conservator Frouke van Dijke geeft deze zondag een eenmalige lezing over de totstandkoming van Breitner vs Israels – Vrienden en rivalen. Eind negentiende eeuw behoorden zij tot de belangrijkste Nederlandse Schilders. Tijdens hun hele carrière hebben Breitner en Israels elkaar bewonderd, benijd en geïnspireerd.

Kaartverkoop

• Kaartjes zijn online en aan de kassa van het museum te verkrijgen.
  • Elk ticket heeft een unieke barcode die eenmalig is te gebruiken.
  • Wij  verzoeken u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas mee als u gebruik wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.

Datum: 23 februari 2020
Tijd: 13:30 - 14:30
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Kunstmuseum
Locatie: Aula Kunstmuseum Den Haag