29 september 2019 - 13:30 t/m 14:30 €7,50

Lezing Let's Dance!

Kunst op zondag

De cast van Fame op straat in New York, met in de voorgrond Debbie Allen als Lydia Grant en Gene Anthony Ray als Leroy Johnson. © Getty Images

Vraagt u zich weleens af hoe het museum erin slaagt zoveel moois te presenteren? Dan bent u van harte welkom bij de lezingenserie De Makers. Een conservator doet uitgebreid uit de doeken wat er allemaal komt kijken bij het maken van een tentoonstelling. Hoe ontstaat het eerste idee voor een tentoonstelling? Wat zijn de afwegingen bij de inrichting? Hoe wordt een verhaallijn gekozen? Wat is ervoor nodig om dat ene bijzondere werk te kunnen tonen? U hoort het bij De Makers!

Conservator Madelief Hohé vertelt deze zondag alles over de totstandkoming van Let’s dance! Zij zal onder andere ingaan op de invloed van mode op de danswereld en vice versa en op de contacten met bekende ontwerpers en dansgezelschappen.

Let’s Dance, put on your red shoes and dance the blues: het Gemeentemuseum Den Haag zet dansmode in de spotlights. Van subculturen als hiphop tot klassiek ballet. Van invloedrijke kostuums uit dansfilms tot kleding om in te dansen. En van professionele kostuums – al dan niet ontworpen door bekende couturiers zoals Viktor & Rolf en Jan Taminiau – tot kleding van grote namen uit de modewereld die zich hebben laten inspireren door die betoverende danswereld.   

Kaartverkoop

  • Kaartverkoop via de kassa van het museum of online.
  • Om deel te nemen aan de lezing is een geldig entreebewijs verplicht. Dit is niet inbegrepen in de prijs.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Wij verzoeken u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas mee als u gebruikt wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.
        
Datum: 29 september 2019
Tijd: 13:30 - 14:30
Tentoonstelling: Let's Dance!
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Gemeentemuseum
Locatie: Aula Gemeentemuseum Den Haag

ALS VRIEND VAN HET MUSEUM KRIJGT U KORTING BIJ VERSCHILLENDE ACTIVITEITEN. WILT U MEER WETEN? BEKIJK ALLE VOORDELEN: