23 januari 2022 - 10:00 t/m 17:00 / Gratis

Live uitvoering composities van William Engelen

William Engelen - Klinkt goed

Speciaal voor deze tentoonstelling schreef Engelen namelijk zeven nieuwe composities. Audio- en filmopnamen van de uitvoering van deze composities zijn een prominent onderdeel van de installatie.

Beleef de allernieuwste muziek van componist-kunstenaar William Engelen live op zondag 23 januari in het Kunstmuseum!

Speciaal voor het museum schreef William Engelen zeven nieuwe composities. Zoals veel van zijn muziekstukken zijn ook deze composities site-specific, wat inhoudt dat ze op geen enkele andere plek dan het Kunstmuseum uitvoerbaar zijn. Op zondag 23 januari wordt de compositie Verstrijken door masterstudenten Sonologie van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ten gehore gebracht in het museum.

Verstrijken
Vier masterstudenten van de opleiding Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium hebben gedurende een week een dagboek geschreven. Hierin hebben ze hun verschillende activiteiten vastgelegd en geordend in vier categorieën: slapen, eten, werken en vrije tijd. Iedere dag van de week wordt in een uur muziek vertaald, wat resulteert in een zeven uur durende compositie.

In Verstrijken wordt het alledaagse ritme van de muzikant(e) vertaald in een muzikaal ritme, wat de compositie maakt tot een persoonlijk portret.
De compositie wordt uitgevoerd door Marlene Fally, Ran Perry, Andreis Poikāns en Hilde Wollenstein, masterstudenten Sonologie van het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Tickets
Het concert duurt zeven uur en is van 10:00 tot 17:00. Op vertoon van een geldig museumticket kan het publiek op ieder moment in- en uitlopen. Er hoeft geen extra ticket of plaats gereserveerd te worden.
Koop nu alvast een museumticket voor zondag 23 januari.

Tentoonstelling Klinkt goed
De composities maken onderdeel uit van de tentoonstelling Klinkt goed, een tentoonstelling die William Engelen op uitnodiging van het museum heeft samengesteld. Een video- en audioregistratie van eerdere live uitvoeringen van de composities in het museum zijn onderdeel van de tentoonstelling.