27 oktober 2019 t/m 26 januari 2020

Muziektheatervoorstelling: Monet en de Blauwe Engel

Voor het eerst in de geschiedenis gaat er een muziektheatervoorstelling over Monet in première en dat gelijktijdig met de tentoonstelling van Monet - Tuinen van verbeelding. Theatercollectief Het Vijfde Bedrijf - gegrepen door de mens achter de kunstenaar - produceert Monet en De Blauwe Engel.  Hans van den Boom tekent voor de tekst en regie, Michael Varekamp voor de compositie.

"Er is in heel Europa geen man te vinden die meer en virtuozer vloekt en scheldt op het weer dan mijn stiefvader"

- Blanche, stief- en schoondochter van Claude Monet

Onder de huid van Monet

Eerder maakte Het Vijfde Bedrijf tijdens het Mondriaan-jaar de succesvolle voorstelling De Dansende Madonna over het leven van Piet Mondriaan. Voor deze voorstelling kruipt het Haagse theatercollectief Het Vijfde Bedrijf onder de huid van Monet via zowel de kunstenaar zelf als zijn stief- en schoondochter Blanche, die hem bijstond in zijn meest roerige en succesvolle jaren. Een 70 minuten durende voorstelling met live muziek over het leven van Monet en zijn blauwe engel, Blanche.

Meer informatie over de voorstelling en overige speeldata vindt u via deze link.

Kaartverkoop

Kaarten zijn online te verkrijgen via de website van Het Vijfde Bedrijf en, indien niet uitverkocht, te koop in de hal van het museum op de dag van de voorstelling.

Credits Monet en De Blauwe Engel

Tekst & regie Hans van den Boom | compositie & trompet Michael Varekamp | spel Annemarie de Bruijn en Dries Vanhegen | piano Jasper Soffers | decor Reier Pos | kostuum Iris Elstrodt

Speeldata

De voorstelling is gedurende vijf weekenden te zien tijdens de openingstijden van het museum, om 12.00 en 15.00, van november 2019 tot en met 2 februari 2020.

Zondag 27 oktober
Vrijdag 1 november - Première