Doorlopend / Gratis

Nieuw: online doe-bladen Berlage

voor thuis

Er zijn nieuwe doe-bladen voor thuis! Geïnspireerd op het nieuwe kinderkunstboek Berlage en een boef in het museum van Georgien Overwater, dat verschijnt bij de tentoonstelling Het gedroomde museum.

Doe-bladen voor kinderen

Hou je van tekenen? Ga aan de slag met de nieuwe online doe-bladen van het Kunstmuseum. De doe-bladen zijn onderaan deze pagina gratis te downloaden en/of thuis te printen. Inspiratie nodig? Of wil je je lievelingswerk uit het Kunstmuseum namaken? Kijk dan hier voor de collectie online en zoek ze zelf op.

• Doe-blad Berlage: Vos gaat op bezoek in het museum, ontworpen door architect Berlage. Kan jij de kunstwerken van het museum namaken of ze zelf bedenken? Gebruik al je fantasie. Veel plezier!
  • Met het tweede doe-blad ga je Schetsen met Georgien Overwater, zij kan heel goed mensen tekenen. Zie jij waar ze zijn? Teken thuis de mensen om je heen, als ze bezig zijn, of lekker liggen te luieren.
  • Met het doe-blad Tekenplaat Berlage, ga je op bezoek in het hol van Vos in de duinen! Maar... het hol is helemaal leeg. Teken en plak mooie kunstwerken en maak zo een mooi huis voor Vos.
  • Wil je ook een gebouw ontwerpen, net als Berlage, de architect van ons museum? Ga dan aan de slag met het doe-blad Ontwerpen als Berlage. Maak een museum of iets heel anders, dat mag je zelf weten. Veel plezier!