05 april 2020 - 13:00 t/m 14:00 €7,50

Rondleiding 5 april - Konklijk Blauw

Een unieke vondst én een ontroerend liefdesverhaal. Dat was de aankoop van twee Delfts Blauwe bloemenvazen in de vorm van het vorstelijke paar Willem III en Mary II. In 2015 werden de geliefden - na veertig jaar in privécollecties van elkaar gescheiden te zijn – in Kunstmuseum Den Haag weer herenigd. Het koninklijk paar staat bekend om hun rijke verzameling Delfts aardewerk waarmee zij hun paleizen in Nederland en Engeland sierden. Van metershoge bloempiramides tot tuinpotten en confiturenschalen: in de late 17de eeuw werd het mooiste en technisch meest verfijnde aardewerk voor hen gemaakt bij de plateelbakkerijen in Delft.

De tentoonstelling Koninklijk Blauw is een samenwerking met Paleis Het Loo en brengt topstukken uit het Rijksmuseum, Museum Prinsenhof Delft en vele Europese collecties bij elkaar. Het museum brengt hiermee voor de allereerste keer een ode aan het ‘Royal Delft’, het blauwwitte aardewerk waar Nederland internationaal tot op de dag van vandaag bekend om staat.

Kom zondag 5 april naar het Kunstmuseum en maak kennis met de tentoonstelling Koninklijk Blauw.

Kaartverkoop

• Tickets voor de rondleiding zijn uitsluitend online verkrijgbaar.
  • In totaal zijn er maximaal 20 plaatsen beschikbaar.
  • Om deel te nemen aan de rondleiding is een geldig entreebewijs verplicht. Dit is niet inbegrepen in de prijs.
  • Elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken.
  • Wij verzoeken u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen of op uw smartphone te tonen.
  • Neem uw Vriendenpas mee als u gebruikt wilt maken van de korting.
  • Restitutie is niet mogelijk.

Let op: elk e-ticket heeft een unieke barcode en is eenmalig te gebruiken. De rondleiding start op de Erezaal op de eerste verdieping. We vragen u om uw e-ticket uitgeprint mee te nemen (of op een smartphone te tonen) en iets eerder aanwezig te zijn, zodat de rondleiding tijdig kan beginnen.

Datum: 5 april
Tijd: 13:00-14:00
Tentoonstelling: Koninklijk Blauw
Prijs: €7,50,- p.p. (excl. museumentree); €5,- p.p. voor Vrienden van het Kunstmuseum