18 mei 2017 - 10:00 t/m 16:30

Show me China symposium

Keizerlijke kom gemaakt voor keizerin-moeder Cixi, China, 1875-1894, porselein, diam. 14,8 cm., collectie Gemeentemuseum Den Haag

Op donderdag 18 mei 2017 vindt in het Gemeentemuseum Den Haag het congres ‘Show me China: Ontmoet vier eeuwen China in Nederland’ plaats.

In 2017 staan maar liefst zes Chinatentoonstellingen gepland in de Nederlandse musea. Een uitgelezen kans om de krachten te bundelen en samen de actuele kunst- en cultuurhistorische kijk op China in een symposium te verkennen.

Onderzoekers en conservatoren van o.a. het Frans Hals museum, Gemeentemuseum Den Haag, Groninger Museum, Keramiekmuseum Princessehof, het Leiden Asia Centre, Museum Prinsenhof Delft, het Nationaal Archief, het Rijksmuseum en de Universiteiten van Amsterdam, Leiden en Utrecht nemen je mee op een dynamische zoektocht langs de beeldvorming en representatie van Chinese kunst en cultuur in Nederland. Van de eerste confrontaties toen tot de kennis van nu.

Dit symposium is een initiatief van het Gemeentemuseum Den Haag, Museum Prinsenhof Delft en het NWO-project The Chinese Impact en wordt ondersteund door het Confucius Instituut, het Huizinga Instituut, het Leiden Asia Centre, de Onderzoekschool Kunstgeschiedenis en de Vereniging van Vrienden van de Aziatische Kunst.

09.30 - 10.00 Ontvangst met koffie en thee
10.00 - 12.30 Sessie I Ni Hao: Impact van eerste ontmoetingen met China
12.30 – 13.30 Lunch in de Tuinzaal
13.30 – 16.30 Sessie II know how: Huidige presentaties van China in/en Nederland

Aanmelding (incl. koffie/thee en lunch)

Volwassenen: € 10,-
Studenten: € 5,-
OSK- en Huizinga-studenten: gratis (maar aanmelding verplicht)
Aanmelding via info@onderzoekschoolkunstgeschiedenis.nl o.v.v. ‘China symposium’, dan wordt een betaallink toegestuurd.

Klik hier voor meer informatie. 

Downloads