09 maart 2021 - 14:55 t/m 16:00 €5,00

Webinar Anders Zorn

door Monique Varma

Anders Zorn, Middernacht, 1891, olieverf op doek, 69 x 102,8 cm, Zornmuseet, Mora.

In de reeks webinars nemen onze museumdocenten u vanuit hun huis live mee op een online reis. Waan u een uur lang in het museum en luister naar de prachtige verhalen over de schatten die het museum rijk is. 

Onderwerp Anders Zorn
Datum dinsdag 9 maart
Tijd 15:00 - 16:00 uur
Inloop  vanaf 14:55 uur

 

        

Van in klederdracht gehulde koppels tot zwoegende arbeiders op het land: op de werken van Anders Zorn (1860-1920) zien we idyllische voorstellingen die we nog steeds associëren met het Scandinavische leven. Bezoek in deze online lezing de tentoonstelling Anders Zorn - De Zweedse idylle.

Uit angst dat de traditionele manier van leven zal verdwijnen, ontpopt Anders Zorn zich net als veel Europese tijdgenoten rond 1900 als chroniqueur van Zweden. Hij reist voor zijn succesvolle carrière de wereld over en portretteert de groten der aarde. Maar na al zijn reizen wordt hij pas echt verliefd op zijn thuisland. In Zweden is Zorn een superster, maar in de rest van Europa is hij grotendeels aan de aandacht ontsnapt. De tentoonstelling Anders Zorn is helaas niet meer te bezichtigen in Kunstmuseum Den Haag, maar dankzij de prachtige vertelling van Monique Varma komt het museum alsnog dichtbij.

        

Tickets zijn te koop door op de button te klikken. Na betaling ontvangt u een mail met de digitale uitnodiging voor de webinar. De 'inloop' van de webinars is vanaf 14:55 uur. Voor de beste online ervaring raden wij u aan de webinars te volgen op uw computer. Verdere instructies zijn te vinden in de mail die u ontvangt na aanschaf van een ticket. 

Na afloop ontvangt u per mail een exclusieve link naar de opgenomen webinar.