11 mei 2021 - 15:00 t/m 16:00 €7,50

Webinar Coco Chanel

Denk je aan Chanel, dan denk je aan elegantie, stijl en bewegingsvrijheid. Aan klassieke ontwerpen, de ‘Little Black Dress’ en beroemde klanten. Aan Chanel No. 5 en mooie sieraden. Chanels kleurrijke levensloop, van ‘rags to riches’ spreekt al generaties tot de verbeelding en inspireert nog steeds.

Naast Chanels kledingontwerpen, krijgen ook haar mooie accessoires en sieraden een plek in de webinar. Zo is de felbegeerde Chanel ‘2.55’ handtas bijvoorbeeld nog steeds één van de vaakst geïmiteerde tassen ter wereld. Coco Chanel zelf beschouwde het als een groot compliment wanneer haar ontwerpen werden nagevolgd. Hoe meer vrouwen gekleed gingen ‘à la Chanel’, hoe liever het haar was. Maar er wordt ook ingegaan op de meest verkochte vrouwenparfum ter wereld, Chanel No. 5.

        

Karl Lagerfeld

Daarnaast wordt ook rol van Karl Lagerfeld belicht, die het modehuis sinds 1983 nieuw leven inblies door Chanels erfenis te combineren met de huidige tijdsgeest. Respectvol, stijlvol en met de ‘esprit’ van zijn illustere voorgangster. Zoals ze al zei: ‘fashion fades, only style remains the same’. Kortom: ga mee op een adembenemende reis door het leven en werk van Coco Chanel.

Early Bird tickets

Profiteer van een Early Bird tarief (€ 5,00) als u tot twee dagen van tevoren uw tickets bestelt! Daarna geldt het reguliere tarief (€7,50). 

 

Datum Dinsdag 11 mei
Tijd 15:00-16:00 uur
Prijs €5 Early Bird of € 7,50 regulier tarief
Museumdocent Wendy Fossen