03 juni 2021 - 15:00 t/m 16:00 €7,50

Webinar Louise Bourgeois

Louise Bourgeois, de ‘grand dame’ van de moderne kunst. In dit webinar door Monique Varma leert u haar bijzondere leven en ouvre kennen.

Louise Bourgeois (1911 – 2010), de ‘grand dame’ van de moderne kunst, beleefde pas op zeer hoge leeftijd haar artistieke doorbraak. Pas op haar eenenzeventigste kreeg ze een grote overzichtstentoonstelling in het Museum of Modern Art in New York. Nadat ook Tate Modern en het Centre Pompidou een grote tentoonstelling aan haar werk wijdden, wordt ze gerekend tot een van de belangrijkste kunstenaars ter wereld. Monique Varma neemt u in de online lezing mee in haar bijzondere leven en oeuvre.

        

Haar werk past in de traditie van het surrealisme, maar omdat ze put uit haar eigen (jeugd)ervaringen en niet zozeer uit de bij de surrealisten zo populaire Freudiaanse theorieën, bezit haar werk een universele herkenbaarheid. Bourgeois zoekt in haar Cells, sculpturen, tekeningen en beroemde Spinnen naar een uitdrukkingsvorm voor de zielenpijn die menselijke relaties veroorzaken. Thema’s als vrouwelijke fantasieën, mannelijke angsten, dubbelzinnigheid van geslacht en de zoektocht naar de eigen identiteit sluiten goed aan bij de actualiteit. Door de emancipatie staat de traditionele rol van zowel de man als de vrouw op losse schroeven.

Ontdek tijdens deze webinar hoe haar kunst tot stand kwam en ze uitgroeide tot een van de meest toonaangevende kunstenaars.

Early Bird tickets

Profiteer van een Early Bird tarief (€ 5,00) als u tot twee dagen van tevoren uw tickets bestelt! Daarna geldt het reguliere tarief (€7,50). 

Datum Donderdag 3 juni
Tijd 15:00-16:00 uur
Kosten €5 Early Bird of € 7,50 regulier tarief
Museumdocent Monique Varma