23 februari 2021 - 14:55 t/m 16:00 €5,00

Webinar Mode in Kleur

door Sophie Ketting

In de reeks webinars nemen onze museumdocenten u vanuit hun huis live mee op een online reis. Waan u een uur lang in het museum en luister naar de prachtige verhalen over de schatten die het museum rijk is. 

Onderwerp Mode in Kleur
Datum dinsdag 23 februari
Tijd 15:00 - 16:00 uur
Inloop  vanaf 14:55 uur
        

Mode in Kleur laat zien hoe kleding van vroeger en de mode van nu momenten van hoop kunnen bieden. En ons bovenal met elkaar verbinden in alle kleurschakeringen van de regenboog. Dit veelkleurige natuurverschijnsel staat niet voor niets symbool voor hoop, moed, trots en dankbaarheid. Al die prachtige kleuren komen aan bod in Mode in Kleur. Deze tentoonstelling, grotendeels samengesteld uit de eigen museumcollectie, is tijdens de covid-19 periode gemaakt en vertelt modeverhalen over de symboliek van kleur. In een tijd waarin enorme behoefte bestaat aan troost en verbinding, kan juist een tentoonstelling over mode dit bieden. De modewereld is immers gewend om vooruit te kijken en te reageren op de wereld om ons heen.

Museumdocent Sophie Ketting neemt u digitaal mee in de tentoonstelling en de geschiedenis van kleursymboliek in de mode. Dompel je onder in kleur en geniet van ontwerpen van nationale en internationale topontwerpers als Comme des Garçons, Vivienne Westwood, Thierry Mugler, Fong Leng, Jan Taminiau, Frank Govers, Dick Holthaus, Issey Miyake, The People of the Labyrinth, maar ook kleurrijke kostuums uit de periode van de achttiende eeuw tot nu. Voor deze tentoonstelling wordt voor het grootste deel geput uit de veelzijdige en omvangrijke eigen collectie van het museum: sommige stukken zijn zelfs nog nooit eerder getoond. Deze worden aangevuld met werk uit enkele kleurrijke recente collecties van onder anderen Claes Iversen, Bas Kosters, Iris van Herpen, David Laport, Christopher John Rogers, Hanifa en Valentino.

        

Tickets zijn te koop door op de button te klikken. Na betaling ontvangt u een mail met de digitale uitnodiging voor de webinar. De 'inloop' van de webinars is vanaf 14:55 uur. Voor de beste online ervaring raden wij u aan de webinars te volgen op uw computer. Verdere instructies zijn te vinden in de mail die u ontvangt na aanschaf van een ticket. 

Na afloop ontvangt u per mail een exclusieve link naar de opgenomen webinar.