02 maart 2021 - 14:55 t/m 16:00 €5,00

Webinar Paula Modersohn-Becker

door Wieke Terpstra

In de reeks webinars nemen onze museumdocenten u vanuit hun huis live mee op een online reis. Waan u een uur lang in het museum en luister naar de prachtige verhalen over de schatten die het museum rijk is. 

Onderwerp Paula Modershohn-Becker
Datum dinsdag 2 maart
Tijd 15:00 - 16:00 uur
Inloop  vanaf 14:55 uur
        

Paula Modersohn-Becker - Een nieuw vrouwbeeld door Wieke Terpstra

Paula Modersohn-Becker kijkt vanuit de schaduw die over haar gezicht valt de toeschouwer aan met een indringende blik. Ze schildert dit Zelfportret met hoed en sluier aan het begin van de twintigste eeuw, na een periode van grote twijfel over de juiste richting in haar leven. Een toekomst met haar echtgenoot, kunstenaar Otto Modersohn, in het Duitse Worspwede en daar haar leven leiden met een zo goed mogelijke balans tussen kunstenaarschap en moederschap. Of zichzelf in het bruisende Parijs volledig ten dienste stellen van de kunst. Ze kiest voor het eerste. Door haar verbeelding van het moederschap en haar zelfportretten is zij baanbrekend in de kunstgeschiedenis.

Kunstmuseum Den Haag werkte achter de schermen lange tijd aan de restauratie van Zelfportret met hoed en sluier. Dit collectiestuk werd onderzocht, schoongemaakt en kreeg een nieuwe lijst. Nu zet het museum met steun van de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation de kunstenaar in de spotlights. In een tentoonstelling in het intieme Berlagekabinet krijgt zij een ereplaats tussen haar vrouwelijke collega’s Suze Robertson, Jacoba van Heemskerck en Käthe Kollwitz. Museumdocent Wieke Terpstra neemt u in de online lezing mee in de gevoelswereld van de kunstenaar.

        

Tickets zijn te koop door op de button te klikken. Na betaling ontvangt u een mail met de digitale uitnodiging voor de webinar. De 'inloop' van de webinars is vanaf 14:55 uur. Voor de beste online ervaring raden wij u aan de webinars te volgen op uw computer. Verdere instructies zijn te vinden in de mail die u ontvangt na aanschaf van een ticket. 

Na afloop ontvangt u per mail een exclusieve link naar de opgenomen webinar.