11 juli 2021 - 12:00 t/m 13:00 €7,50

Workshop Popel Coumou in Fotomuseum Den Haag

The Hague Contemporary Art Weekend 2021

Kunstenaar-fotograaf Popel Coumou (1978) speelt in haar werk met de belangrijkste elementen van de fotografie: licht, papier en de perceptie van de werkelijkheid. Door haar collages van papier gericht te belichten voegt zij aan het papieren reliëf een derde dimensie toe. Zo komt het platte vlak tot leven. In een ruimte met hoge ramen ontstaat diepte door de naar binnen schijnende zon, op een uitgestrekt grasveld wordt een eenvoudig huisje zichtbaar, en in een donker en desolaat natuurlandschap doemen verlichte geometrische vormen op. Bij andere beelden wordt pas wanneer je goed kijkt duidelijk dat je geen life size objecten ziet maar een miniatuur stilleven van klei, met hier en daar nog een vingerafdruk. Popel Coumou heeft een voorliefde voor lege ruimtes, grafische lijnen en aan abstractie grenzende composities. Speciaal voor haar tentoonstelling Papier en licht in Fotomuseum Den Haag heeft Popel Coumou nieuw werk gemaakt. Ze reageert hierbij op de architectonische lijnen van het museum en speelt met het licht in de ruimte waardoor haar tentoonstelling zelf een installatie wordt.

Tijdens het Art Weekend geeft Popel Coumou tegen een tarief van € 7,50 een workshop op zondag 11 juli om 12:00-13:00 uur. Ze geeft daarbij een inkijkje in haar werkproces. Ze laat zien hoe ze haar collages maakt en vervolgens tot leven wekt. Zo nodigt ze deelnemers uit om zelf te gaan spelen met papier en licht.

Let op! Deelnemers brengen zelf een camera (telefoon met camera) en een gedrukte foto mee naar de workshop. De workshop vindt plaats in Fotomuseum Den Haag.

Wil je de tentoonstelling Papier en licht van Popel Coumou bezoeken, vergeet dan niet een tijdslot te reserveren voor je museumbezoek!

1) Ga naar https://fotomuseum.ticketteam.com/#/tickets/entrance

2) Selecteer zondag 11 juli en kies een tijdslot waarop je het museum wil betreden. Zowel vooraf als erna is mogelijk.

3) Kies de optie ‘Vrijkaart’ bij ticketkeuze

4) Klik op de button volgende

5) Voltooi je bestelling. Je ontvangt je toegangsbewijs tot het museum in je mailbox