vmbo/havo/vwo bovenbouw

Examenkijkwijzers

2021

Met onze actuele examenkijkwijzers 2021 gaan leerlingen actief aan de slag met het beschrijven, analyseren en interpreteren van kunstwerken. Hiermee oefenen ze de theorie voor het examen aan de hand van kunstwerken in ons Kunstmuseum. De drie verschillende examenkijkwijzers sluiten aan op de CSE kunstvakken 2 (vmbo) en tehatex (havo en vwo).

Examenkijkwijzers 2021:

  • vmbo: thema Tijd
  • havo: thema De verruimde blik
  • vwo: thema Voorbeeldig 

 

Examenkijkwijzers- gratis downloaden

Alle examenkijkwijzers 2021 zijn gratis te downloaden onderaan deze pagina. Zolang een bezoek aan het Kunstmuseum nog niet mogelijk is, kunt u gebruik maken van het toegevoegde extra beeldmateriaal, om mee aan de slag te gaan. Neemt u voor het antwoordenmodel contact met ons op.

 

Nieuw: Examenkijkwijzer op afstand 

Het is ook mogelijk de examenkijkwijzer met online rondleiding te reserveren: de Examenkijkwijzer op afstand. Uw klas neemt dan deel aan een Teams-sessie waarin verschillende mini-rondleidingen getoond worden, waarna de leerlingen live in gesprek gaan met een museumdocent.  De thema's sluiten aan bij de examenkijkwijzers voor vmbo, havo en vwo. Neemt u voor het inplannen van de Examenkijkwijzer op afstand contact met ons op. 

Tijdens Examenkijkwijzer op afstand wordt gebruik gemaakt van een van de drie examenkijkwijzers (vmbo, havo of vwo) aansluitend bij het niveau van uw groep. Daarnaast worden de volgende thema's behandeld in de rondleiding: 

  • Invloed van Japan, aan de hand van schilderijen van Breitner en Daan van Golden.
  • Hedendaagse schilderkunst, met werk van Remy Jungerman
  • Schilderijen uit de zeventiende eeuw
  • Delfts aardewerk en Chinees porselein
  • Piet Mondriaan

Ter voorbereiding van de activiteit vragen we u om de Examenkijkwijzer alvast onder uw leerlingen te verspreiden en te printen. Ook kunt u de vragen voor de museumdocent met de leerlingen voorbereiden.

 

 

 

Praktische informatie 

Voor:

vmbo, havo en vwo examenklassen

Wanneer:

januari - mei 2021

Downloaden:

De examenkijkwijzers 2021, vmbo, havo en vwo, zijn onderaan deze pagina gratis te downloaden. Daarbij in een apart pdf extra beeldmateriaal voor thuis.

Antwoordmodel:

gratis te bestellen, door de docent, via reserveringen@kunstmuseum.nl

Taal:

Nederlands 

Reserveren:

U reserveert een datum voor een Teams-sessie via onze afdeling Reserveringen, waarna u een uitnodiging voor een Teams-sessie ontvangt. U print de benodigde examenkijkwijzer voor uw leerlingen.

Prijs:

50 euro (per 15 lln en 1 museumdocent)

Duur:

60 minuten

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Downloads