vmbo/havo/vwo

Thuis leren, doen & denken

Op deze pagina vindt u ons aangepaste programma voor het voortgezet onderwijs: online Kunst actief rondleidingen op afstand, het examenaanbod 2021, de interactieve app en onderaan de pagina ons gratis digitaal lesmateriaal voor thuis en in de klas.


   

  Nieuw: Kunst actief op afstand 

  Kunst actief op afstand is een online rondleiding voor alle groepen van het voortgezet onderwijs. Middels een Teams-sessie met een van onze museumdocenten wordt u met uw klas meegenomen op een rondleiding met de hoogtepunten uit de collectie van het Kunstmuseum. Bij Kunst actief op afstand staat kunstbeschouwing centraal, afgewisseld met actieve werkvormen voor in de klas. De leerlingen leren kijken, reflecteren en verdiepen zich in de ideeën van de kunstenaar.

   

   

   

   

   

          

  Examenkijkwijzers 2021

  De actuele examenkijkwijzers 2021 voor het vmbo, havo en vwo zijn vanaf heden te downloaden vanaf deze site. Met extra beeldmateriaal zodat de leerlingen er thuis of in de klas mee aan de slag kunnen.

          

  Nieuw: Examenkijkwijzer op afstand

  Reserveer de Examenkijkwijzer op afstand voor vmbo, havo en vwo: een online Teams-sessie vanuit het klaslokaal naar het museum, met enkele mini-rondleidingen met thema's uit de examenkijkwijzers en live toelichting door een van onze museumdocenten.

          

  Nieuw: Examenrondleiding op afstand                                                                     

  Ook is het mogelijk een Examenrondleiding op afstand te reserveren. Dit is een online rondleiding voor havo en vwo, die u vanuit uw klaslokaal volgt middels een Teams-sessie. Een van onze museumdocenten geeft een online rondleiding door het museum, gaat met de leerlingen in gesprek, afgewisseld met films die dieper ingaan op de kunstwerken.  Net als tijdens een museumbezoek is er sprake van interactie en is er differentiatie op niveau en op voorkennis mogelijk.

          

  App Quiztour Mondriaan en De Stijl

  Voor leerlingen in de bovenbouw hebben we een interactieve audiotour met quiz over Mondriaan en De Stijl gemaakt. Eenvoudig en gratis te volgen met een smartphone. De leerlingen downloaden via appstore of playstore de app Kunstmuseum en gaan naar de groene balk: Educatie Quiztour Mondriaan en De Stijl. De quiz combineert audio met tekst en beeld. De audio start, na het maken van een keuze, wanneer de telefoon tegen het oor wordt gehouden.

   

   

   

  Digitaal Lesmateriaal

  Ons nieuwe digitale lesmateriaal voor thuis combineert kunstbeschouwing met een uitdagende doe-opdracht. 

   Hieronder beschikbaar: 

   

  • Portret: van mens tot schilderij  Leerlingen bekijken geschilderde portretten van voor en na de uitvinding van de fotografie. Welk effect heeft dit op de schilderkunst? Leerlingen kijken, denken, lezen en ontdekken het al doende zelf. Waarna ze aan de slag gaan om een hedendaags zelfportret te maken.

  • De kaartspelers: van figuratie naar abstractie  Leerlingen leren de kunststroming De Stijl kennen, kijken naar werk van kunstenaars Vilmos Huszár, Theo van Doesburg en Bart van der Leck, om daarna zelf aan de slag te gaan met een doe-opdracht voor thuis.

   

  In De Klas Aan de Slag met Fotografie

  Wilt u met uw leerlingen aan de slag met fotografie? Bekijk dit inspirerende filmpje met eenvoudige tips van fotograaf Thomas Nondh Jansen. Wellicht een bekend gezicht, want hij is ook één van onze museumdocenten in Kunstmuseum Den Haag.

  concept: Thomas Nondh Jansen, film en regie: Jorieke de Vet

  Reserveren

  Wilt u een van onze online rondleidingen op afstand reserveren? Neemt u contact met ons op.