30-06-2020

Bezoekers kunnen weer vrij dwalen door het gebouw

Kunstmuseum Den Haag voert versoepelingen door

In navolging van de versoepelingen die de overheid per 1 juli doorvoert laat Kunstmuseum Den Haag de twee vaste routes door het museum per 1 juli los. Directeur Benno Tempel: “Na een maand van beperkte openstelling menen we dat we voldoende veiligheid voor onze bezoekers kunnen bieden zonder deze vaste routes. Dit betekent dat de bezoekers weer volledig kunnen dwalen door het museumgebouw zoals architect Berlage dit bedoeld heeft.” Hierbij komt ook de maximale bezoektijd van twee uur te vervallen, en is er geen eenrichtingsverkeer meer.

Sinds 1 juni konden bezoekers kiezen uit twee vaste routes. Deze Berlage en Mondriaan routes waren zo ontworpen dat een bezoek niet slechts tot één specifiek deel van het museum beperkt bleef, maar men een weg door het gebouw volgde langs vier verschillende tentoonstellingen, via de trappenhuizen met muurschilderingen en met een pauze in de Tuinzaal.

Hoewel de routes een beperking aan het museumbezoek oplegden waren er ook veel complimenten. Velen lieten weten dat de tentoonstelling van de voor hen nog onbekende kunstenaar Navid Nuur op de route Mondriaan een bijzondere verrassing was. Anderen gaven aan dat zij nooit hadden geweten hoe mooi de collectie van het museum is als ze Monet, Picasso, Van Heemskerck, Bourgeois en Van Gogh niet tegen waren gekomen op de route Berlage. Voor liefhebbers blijven de routeboekjes daarom voorlopig beschikbaar.

Bezoekers hoeven nu alleen nog een vaste route te volgen in Breitner vs Israels. Om drukte in te voorkomen en te zorgen dat iedereen afstand kan houden, moet iedereen deze via de Erezaal betreden. Binnen lopen bezoekers een vaste route en geldt er eenrichtingsverkeer.

Hoewel er ook weer kaarten verkocht worden aan de kassa, adviseren we  bezoekers nog vooraf een tijdslot te reserveren omdat de capaciteit nog wel beperkingen kent. Zo weet u zeker dat u op het gewenste tijdstip het museum kan bezoeken.