07-05-2020

Kunstmuseum Den Haag 1 juni weer open

Maandag 1 juni heropent Kunstmuseum Den Haag haar deuren voor het publiek. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee, want een museum zonder bezoekers, dat went nooit.

Tot die tijd wordt achter de schermen hard gewerkt om u straks veilig te kunnen ontvangen. Het is daarbij vooral belangrijk dat bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Daarom kunt u straks kiezen uit twee vaste routes, die ervoor moeten zorgen dat ondanks het eenrichtingsverkeer het gevoel van dwalen door het gebouw zoals Berlage dat bedoeld heeft, nog steeds overeind blijft. Halverwege de route willen we u de mogelijkheid bieden toch nog iets te drinken of te eten in onze Tuinzaal.

Een van de voorwaarden die de regering aan ons oplegt om open te mogen gaan is dat bezoekers vooraf online een kaartje met een tijdslot kopen. Hiervoor hebben we een nieuw ticketsysteem ingericht dat we verwachten vanaf half mei te kunnen openen.

Misschien bent u bang dat u vanwege onze sluiting een tentoonstelling bent misgelopen. Gelukkig hebben we er verschillende kunnen verlengen, waaronder Breitner vs Israels en A.R. Penck. De nieuwe data vindt u bij de individuele tentoonstellingen op deze website. Andere tentoonstellingen moeten worden uitgesteld, omdat zij afhankelijk zijn van bruiklenen uit het buitenland. Zo is Dior verplaatst naar het najaar van 2021. Maar vrees niet – de modeliefhebber komt in het najaar gewoon aan zijn of haar trekken. In plaats van Dior wordt gewerkt aan een andere grote modetentoonstelling, waarover we binnenkort meer kunnen vertellen.

We realiseren ons dat u waarschijnlijk nog veel vragen heeft over hoe uw bezoek eruit zal zien. Die zullen we op korte termijn zo veel mogelijk beantwoorden via onze website. Zeker is dat een bezoek aan het museum zal voorlopig anders zijn dan u gewend bent. Toch hopen we u vanaf 1 juni te mogen ontvangen. We kijken ernaar uit u een waardevol en inspirerend bezoek te kunnen bieden.