16-03-2020

Kunstmuseum Den Haag is gesloten, maar online zijn we dichtbij

Een museum zonder bezoekers. Dat gaat in tegen alles waar wij voor staan. Daarom brengen we u virtueel alsnog dichtbij onze kunst.

Elke dag lichten we op Instagram en Facebook een van onze prachtige topstukken uit. Van Vincent Van Gogh tot Panamarenko. Van Mondriaan tot Louise Bourgeois. En van wonderschoon Delfts blauw tot de prachtige creaties van Chanel.

Onze fotografiecollectie zetten we via Instagram en Facebook van Fotomuseum Den Haag in de schijnwerpers.

Virtuele rondleidingen

Conservator 19e eeuwse kunst Frouke van Dijke heeft woensdag 19 maart een live rondleiding gegeven door Breitner vs Israels. Deze kunt  u hier bekijken. Zolang het kan, zullen wij elke woensdag een dergelijke virtuele rondleiding geven.

Luister naar de verhalen rondom de collectie

Via de Kunstmuseum app kunt u de audiotour door de tijdelijke tentoonstelling Breitner vs Israels ook vanuit huis volgen. Ook de vaste opstelling Mondriaan en De Stijl wordt via deze app belicht. De audiotour van Monet staat ook weer in de app, deze kan u terugvoeren naar onze prachtige tentoonstelling Monet - Tuinen van verbeelding.

Nieuwsbrief

Tijdens de sluiting zal twee maal per week een nieuwsbrief met online tentoonstellingen en de hoogtepunten uit ons archief verschijnen, hier kunt zich inschrijven voor deze nieuwsbrief.  Of struin op uw gemak door onze collectie online

Leuk voor kind en ouder

Onze legendarische doe-bladen zijn nu online beschikbaar. Download hier de doe-bladen van  Mondriaan & De Stijl,  Breitner vs Israels en Monet. Of maak een keuze uit de kleur- en tekenplaten gemaakt door de illustratoren van onze kinderkunstboeken.

We hopen dat u ons volgt en met ons in contact blijft, maar bovenal hopen we u snel weer in ons topstuk nummer één te mogen ontvangen: ons iconische gebouw, een meesterwerk van architect H.P. Berlage.