05-07-2021

Kunstmuseum Zomerschool


Speciaal voor Haagse ouderen die zich deze zomer extra alleen voelen organiseert Kunstmuseum Den Haag de Kunstmuseum Zomerschool. In samenwerking met Haagse (zorg)partners nodigen we de ouderen uit voor verschillende creatieve en bovenal gezellige bijeenkomsten in het museum.
 

In de zomer kunnen sommige Haagse ouderen wel wat extra gezelschap gebruiken: (klein)kinderen, buren en contacten zijn dan veelal op vakantie. Vaak geldt er een zomerstop voor activiteiten en blijven ouderen door de toenemende warmte doorgaans thuis. Juist voor deze ouderen die uitkijken naar een sociale zomer organiseren we de Kunstmuseum Zomerschool. 

Gedurende vijf weken nodigen we verschillende Haagse ouderen uit in het museum om in gezelschap een kunstzinnige zomer te beleven. Nieuwe ontmoetingen, samen koffie drinken, ronddwalen tussen de kunstwerken en deelnemen aan verschillende workshops: een ideale combinatie van plezier en verbinding. Wij vinden het belangrijk dat iedereen dicht bij kunst moet kunnen komen. Kunst maakt het leven mooier en creëert energie, bij iedereen op zijn of haar eigen manier. 

Deze weken nemen we de deelnemers mee in de wereld van het Kunstmuseum. Er hoeft niet nagedacht te worden over vervoer: we halen iedereen op met de bus, zodat er op het gemak kennisgemaakt kan worden met de groep tijdens de rit naar ons museum. Na een kopje koffie of thee, gaat iedereen samen aan de slag. Leren over de collectie, zelf mooie kunstwerken maken onder begeleiding van kunstenaars en vooral samen met de andere deelnemers uit de wijk telkens iets nieuws ontdekken over Kunstmuseum Den Haag. 

Met dit programma bieden we ruimte aan deelnemers die het museum niet (meer) makkelijk zelf kunnen bezoeken. Bijvoorbeeld om praktische en/of financiële redenen. Om juist deze deelnemers te bereiken gaat de inschrijving voor de Zomerschool via speciale sleutelfiguren in Den Haag. 

Vragen over het programma?

Neem dan contact op met Jolanda van Zijl:

De Kunstmuseum Zomerschool wordt mede mogelijk gemaakt door het Lange Leve Kunst Fonds. Ze stimuleren de kunst- en cultuurparticipatie van (kwetsbare) ouderen in Nederland.