19 april 2021 t/m 25 april 2021

Museumweek 2021

online activiteiten

Online activiteiten

Datum Activiteit Onderwerp Host
       
Dinsdag 20 april Booklaunch Lisa Brice Smoke and Mirrors KM21
Dinsdag 20 april Webinar Mondriaan & De Stijl Kunstmuseum
Donderdag 22 april  Webinar Het Wonder van Delfts Blauw Kunstmuseum
Vrijdag 23 april Webinar Het gedroomde museum Kunstmuseum
Zaterdag 24 april Webinar Borealis - Life in the Woods Fotomuseum
Doorlopend Virtuele tour Borealis - Life in the Woods Fotomuseum
Doorlopend Doe-blad Ik ben mezelf  Kunstmuseum


Tijdens alweer de 7e editie van de Nationale Museumweek nemen we jullie mee langs de vele pronkstukken die Kunstmuseum Den Haag rijk is. Hoewel we staan te popelen om onze deuren weer voor publiek te openen, zullen de activiteiten in deze week geheel digitaal plaatsvinden. Zo geven we u alvast een inkijkje in tentoonstellingen die nog niet voor publiek te zien zijn geweest, Het gedroomde museum in het Kunstmuseum en Borealis in het Fotomuseum. Maar ook onze vaste collecties worden uitgelicht middels leerzame webinars. Verwonder u over onze uitgebreide collectie Delfts Blauw of kom alles te weten over de unieke weg naar abstractie van Piet Mondriaan en over de innovatieve kracht van De Stijl.

Pronkstuk

Bovendien hebben dit jaar in het kader van het museumweekthema, culturele vrijheid, ons Zelfportret met hoed en sluier (1906 – 1907) van Paula Modersohn-Becker als pronkstuk aangewezen. Ontdek hoe zij haar kunstenaarschap en moederschap wist te balanceren op geheel eigen wijze.

            

    Doe-blad

    Voor kinderen is er een doe-blad ontwikkeld bij het pronkstuk Zelfportret met hoed en sluier (1906 – 1907) van Paula Modersohn-Becker. Laat je door dit schilderij inspireren en maak ook een zelfportret. Wat dat is en hoe dat moet, ontdek je met het doe-blad Ik ben mezelf, gratis te downloaden via deze pagina