Basisonderwijs

 

In het Kunstmuseum staan kinderen oog in oog met echte kunstwerken. Die ervaring inspireert en verwondert. Tijdens onze museumlessen spelen we daarop in met verrassende, actieve werkvormen. Te midden van de kunstwerken draait het om leren kijken, onderzoeken, samenwerken en beeldend werken. 

We bieden zestien verschillende, fantasieprikkelende museumlessen voor alle groepen van het basisonderwijs aan. Uw groep wordt met enthousiasme ontvangen door ons team professionele museumdocenten.

Kunstmuseum Den Haag is maandag tot en met vrijdag open voor het onderwijs. Het actuele programma museumlessen vindt u op deze website, met onderaan iedere les het aanmeldformulier om uw groep voor het schooljaar 2023 - 2024 aan te melden, of kijk in het menu links op deze pagina.

Bekijk ons aanbod voor het schooljaar 2023-2024: 

        
Kosten

Een museumles duurt 75 minuten en kost €4,- per leerling. Voor Haagse scholen is dit inclusief gratis busvervoer. Indien bij een museumles een kinderkunstboek hoort, kunt u deze via kunstmuseumshop.nl bestellen.

Inschrijven

Neemt u contact met ons op als u dit schooljaar nog een museumles wilt reserveren. Vanaf mei kunt u uw klas aanmelden voor het schooljaar 2023-2024, middels het inschrijfformulier op de website, bij elke museumles.

Groepsgrootte en begeleiders

Wanneer u het museum met meer dan 18 leerlingen bezoekt, wordt uw klas verdeeld in twee groepen. Begeleiding vanuit de school is verplicht (één begeleider per groep van 18 leerlingen, maximaal vier begeleiders per klas). Kleinere groepen van het speciaal (basis)onderwijs worden ook gesplitst.

Vervoer

Voor scholen in Den Haag regelt het museum gratis busvervoer. Scholen uit de regio zijn bij ons ook van harte welkom. Voor regio-scholen kan het museum helaas niet voor vervoer zorgen. Het museum is echter goed bereikbaar met de auto.

Lesmateriaal

Voorafgaand aan een museumles ontvangt u een digitale voorbereidende les. Hiermee kunt u in de klas een museumles voorbereiden en na afloop verdiepen. U vindt de voorbereidende lessen ook op onze website, kijkt u hier.

  • Heeft u interesse om met een groep pabo-studenten een workshop over kunstonderwijs te volgen in het Kunstmuseum? Kijkt u dan hier: 
        

Contact

Afdeling Educatie van Kunstmuseum Den Haag is voor vragen, suggesties en overleg bereikbaar op werkdagen via: