Basisonderwijs

 

Aanmelden voor de museumlessen voor het schooljaar 2020-2021 kan vanaf september 2020

 

Ook dit schooljaar bieden we weer 16 verschillende, fantasieprikkelende museumlessen voor alle groepen van het basisonderwijs. Uw groep wordt met enthousiasme ontvangen door ons team professionele museumdocenten.

In ons museum staan kinderen oog in oog met echte kunstwerken. Die kennismaking inspireert en roept vragen op. Tijdens onze museumlessen spelen we in op deze verwondering met verrassende, actieve werkvormen. Te midden van alle kunstwerken draait het om leren kijken, onderzoeken, samenwerken en uiteraard beeldend werken.

        
        
Kosten

Een museumles kost €4,- per leerling. Voor Haagse scholen is dit inclusief busvervoer. Indien bij een museumles een kinderkunstboek hoort, kunt u op het aanmeldingsformulier aangeven of u dit boek wenst te bestellen. De kosten per boek inclusief porto zijn € 16,-. Dit bedrag wordt bij het lesbedrag opgeteld.

Inschrijven

Scholen kunnen bij ‘Bekijk ons aanbod’ de gewenste museumlessen aanvragen. Uiterlijk vier weken voor aanvang van de museumles ontvangt u per e-mail een uitnodiging met datum, tijd en overige gegevens.

Groepsgrootte en begeleiders

Wanneer u het museum met meer dan 17 kinderen bezoekt, wordt uw klas verdeeld in twee groepen. Begeleiding vanuit de school is verplicht (minimaal één, maximaal twee begeleiders per groep van 17 leerlingen). Kleinere groepen van het speciaal (basis)onderwijs worden ook gesplitst.

Vervoer

Voor scholen in Den Haag regelt het museum gratis busvervoer. Scholen uit de regio zijn bij ons ook van harte welkom. Voor regio-scholen kan het museum helaas niet voor vervoer zorgen. Het museum is echter goed bereikbaar met de auto.

Lesmateriaal

Voorafgaand aan een museumles ontvangt u een voorbereidende les en als dat van toepassing is een kinderkunstboek. Hiermee kunt u in de klas een museumles voorbereiden en na afloop verdiepen. U vindt de voorbereidende lessen ook digitaal op onze website.

Contact

De Sector Educatie van het Kunstmuseum Den Haag is voor vragen, suggesties en overleg bereikbaar op werkdagen via:

Meer aanbod basisonderwijs: