Basisonderwijs

Bekijk ons aanbod museumlessen voor het schooljaar 2020-2021 

Ook dit schooljaar bieden we weer 15 verschillende, fantasieprikkelende museumlessen voor alle groepen van het basisonderwijs. Uw groep wordt met enthousiasme ontvangen door ons team professionele museumdocenten.

In ons museum staan kinderen oog in oog met echte kunstwerken. Die kennismaking inspireert en roept vragen op. Tijdens onze museumlessen spelen we in op deze verwondering met verrassende, actieve werkvormen. Te midden van alle kunstwerken draait het om leren kijken, onderzoeken, samenwerken en uiteraard beeldend werken.

  • Vanwege covid-19 maatregelen zijn er enkele aanpassingen in hoe wij onze museumlessen dit jaar aanbieden. Zonder extra kosten voor scholen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Kickstart Cultuurfonds.
        
        
Kosten

Een museumles kost €4,- per leerling. Voor Haagse scholen is dit inclusief busvervoer. Indien bij een museumles een kinderkunstboek hoort, kunt u op het aanmeldingsformulier aangeven of u dit boek wenst te bestellen. De kosten per boek inclusief porto zijn € 16,-. Dit bedrag wordt bij het lesbedrag opgeteld.

Inschrijven

Scholen uit Den Haag hebben zich inmiddels kunnen inschrijven via Cultuurschakel. Scholen uit de regio Den Haag kunnen zich nog inschrijven via het inschrijfformulier.

Groepsgrootte en begeleiders

Wanneer u het museum met meer dan 12 kinderen bezoekt, wordt uw klas verdeeld in groepen. Begeleiding vanuit de school is verplicht (één begeleider per groep van 12 leerlingen, maximaal vier begeleiders per klas). Kleinere groepen van het speciaal (basis)onderwijs worden ook gesplitst.

Vervoer

Voor scholen in Den Haag regelt het museum gratis busvervoer. Scholen uit de regio zijn bij ons ook van harte welkom. Voor regio-scholen kan het museum helaas niet voor vervoer zorgen. Het museum is echter goed bereikbaar met de auto.

Lesmateriaal

Voorafgaand aan een museumles ontvangt u een voorbereidende les en als dat van toepassing is een kinderkunstboek. Hiermee kunt u in de klas een museumles voorbereiden en na afloop verdiepen. U vindt de voorbereidende lessen ook digitaal op onze website.

Contact

De Sector Educatie van het Kunstmuseum Den Haag is voor vragen, suggesties en overleg bereikbaar op werkdagen via:

Meer aanbod basisonderwijs: