Veelgestelde vragen

U bent van harte welkom in het Kunstmuseum. In lijn met het beleid van de overheid gelden er nog enkele maatregelen. U hoeft geen tijdslot meer te reserveren,  koop uw dagticket(s) via deze pagina. 

Heeft u nog vragen over hoe uw museumbezoek er uit gaat zien, of hoe u online een ticket kunt reserveren? Hier hebben we al dit soort vragen al zoveel mogelijk voor u proberen te beantwoorden.

Algemeen

 • Het Kunstmuseum wil dat een bezoek ten tijde van COVID-19 (coronavirus) zo veilig en verantwoord mogelijk is. Daarom hebben we een aantal maatregelen genomen en aanpassingen aan het museumbezoek gedaan, geheel in lijn met de RIVM-richtlijnen en het door brancheorganisatie Museumvereniging opgestelde protocol ‘Veilige en verantwoorde heropening van musea'. Door dit protocol, een set maatregelen en enkele aanpassingen aan ons gebouw en onze voorzieningen kunt u veilig genieten van uw bezoek én kunnen onze medewerkers, vrijwilligers en leveranciers veilig in het museum aan het werk.

 • Om uw veiligheid te kunnen garanderen, herinneren we u graag aan de landelijk geldende hygiënerichtlijnen. Het gaat hier in ieder geval om het volgende:

  - Was regelmatig uw handen.

  - Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg in een afsluitbare vuilbak. Was daarna uw handen.

  - Schud geen handen.

  - Blijf bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden), koorts en/of benauwdheid thuis.

 • De komende tijd is een bezoek aan het Kunstmuseum nog steeds even inspirerend en verrassend als u van ons gewend bent. We vragen u wel met het volgende rekening te houden:

  - Voor een bezoek aan het museum is een coronapas niet noodzakelijk.

  - Indien u gebruik wilt maken van een van de restaurants of een lezing in de aula wilt bijwonen dan is een coronapas wel noodzakelijk. U wordt ter plekke om de pas gevraagd. Dank voor uw medewerking.

  - Blijf thuis bij ziekteverschijnselen. U kunt uw ticket omboeken via servicedesk@ticketteam.nl

  - Reinig regelmatig uw handen, dit kan op meerdere punten in het museum

  - Onze medewerkers zien toe op de veiligheid van de kunst en de naleving van de specifieke maatregelen in tijden van corona. Wij hopen op uw begrip.

 • In deze periode zijn sommige zaken net even anders dan u gewend bent. Blijf vriendelijk, houd rekening met elkaar en geniet van uw bezoek! 

 • Helaas is een museumbezoek op dit moment nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar gelukkig brengen we het Kunstmuseum online naar u toe. Volg ons op Facebook en Instagram voor mooie achtergrondverhalen over topstukken uit onze collectie. Onze conservatoren nemen u mee door het museum in virtuele rondleidingen, en bekijk hier onze online mini-tentoonstellingen. Is er een specifiek werk dat u nu mist? Blader dan hier door onze collectie. Via onze app luistert u thuis naar de audiotours van tentoonstellingen zoals Mondriaan & De Stijl en Ontdek het moderne.

 • Dat kunnen wij u helaas nog niet zeggen. Onze maatregelen hangen samen met landelijke coronamaatregelen en maatregelen specifiek voor de museumbranche en de horecabranche. Het is daarom niet mogelijk aan te geven per wanneer de coronamaatregelen in ons museum niet meer gelden.

 • Wat fijn dat u ons wilt steunen! U kunt online een donatie doen of overmaken naar NL11 RABO 0362803331 t.n.v. Kunstmuseum Den Haag o.v.v. donatie.

  Structurele steun is natuurlijk van harte welkom. U kunt er in dat geval voor kiezen om donateur van Fonds Kunstmuseum te worden. Kijk hier voor meer informatie.

Tijdsloten en tickets

 • Nee, u hoeft geen tijdslot meer te reserveren. Vrienden van het museum, houders van de Museumkaart, Rembrandtpas en Vriendenloterij VIP-Kaart hoeven niet langs de kassa en kunnen direct hun kaart laten scannen in de hal. Heeft u geen kortingskaart? U kunt online een dagticket boeken. U hoeft dan ook niet meer langs de kassa.

 • Als het niet lukt om online een ticket te reserveren kunt u uw entreebewijs bij onze kassa kopen.

 • Ja, dat is weer mogelijk.

 • Ja, dat kan. Neem hiervoor contact op met de afdeling Reserveringen via reserveringen@kunstmuseum.nl.

 • Ja, dit is weer mogelijk.

 • Natuurlijk kan dat. U kunt via 0252-707588 of servicedesk@ticketteam.nl kosteloos uw reservering omboeken.

 • Nee, dat is niet meer nodig. U kunt uw kaart laten scannen in de hal van het museum.

Mijn bezoek

 • Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht. U mag er wel voor kiezen een mondkapje te dragen

  • Nee, u hoeft geen coronapas te laten zien als u het museum wil bezoeken. Wel wordt om een coronapas gevraagd als u gebruik wil maken van ons restaurant of als u in onze aula een lezing bijwoont. Heeft u verkoudheidsklachten, blijf dan thuis.

  • U mag zo lang in het museum blijven als u wilt.

  • U kunt alle tentoonstellingen en collectie-onderdelen gewoon bezoeken. 

  • Het Grand Café in onze Tuinzaal is geopend. Maar als u hier gebruik van wilt maken is een coronapas noodzakelijk. U wordt ter plekke om uw coronapas gevraagd.

   In de tuin van het museum heeft Café Berlage het terras geopend en ook Gember in het naastgelegen Fotomuseum is geopend. Op de terrassen van deze restaurants kunt u plaatsnemen zonder dat u een coronapas hoeft te tonen, maar binnen is een coronapas noodzakelijk.

  • Ja, onze (invaliden)toiletten zijn gewoon geopend.

  • Ja, de museumwinkel is geopend.

  • Voor kinderen zijn er doe-bladen beschikbaar bij de kassa. Wonderkamers is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Elke zondag is het Open Kinderatelier geopend tussen 12.00 en 16.00 uur. 

   In de herfstvakantie worden twee kinderworkshops georganiseerd, Een boef in het Kunstmuseum en Jouw gedroomde Kunstmuseum.

    

  • Natuurlijk kan dat. Lees hier meer over toegankelijkheid.

  • Nee, dat hoeft niet. U kunt alle tentoonstellingen bezoeken wanneer het u uitkomt.

  • Ja, de bewaakte garderobe is open, evenals de kluisjes. Kleine tassen tot A4-formaat mogen mee het museum in.

  • Wanneer u een ticket bij de museumkassa koopt, zijn wij verplicht uw naam, e-mailadres en telefoonnummer te vragen. Mocht de GGD corona-gevallen kunnen herleiden naar het museum, kunnen zij contact met u opnemen voor een bron- en contactonderzoek. Voor uw eigen veiligheid en die van anderen stellen wij het zeer prijs als u uw gegevens achterlaat. Het is echter niet verplicht. 

   Als u een ticket heeft gereserveerd via onze website, bewaren wij voor dit doel uw e-mailadres.

  • Kunstmuseum Den Haag heeft een hoogwaardig ventilatiesysteem dat voldoet aan alle vereisten t.a.v. luchtkwaliteit en –verversing, zoals gesteld in het Bouwbesluit en recente richtlijnen van het RIVM. Er is sprake van toevoer van verse buitenlucht, en afvoer van ‘oude lucht’. Buitenlucht wordt bovendien aanvullend gefilterd door hoogwaardige filters, die in kwaliteit vergelijkbaar zijn met filters in ziekenhuizen. Er is geen sprake van recirculatie in de publieke ruimtes van het Kunstmuseum, Fotomuseum en KM21. Het luchtverversingssysteem is afgestemd op het aantal vierkante meters en de maximale capaciteit aan bezoekers en wordt regelmatig onderhouden door geschoold personeel en professionele installateurs.