Veelgestelde vragen


We volgen de maatregelen van de overheid op. Dit betekent dat we vanaf zondag 19 december helaas weer gesloten zijn. Zoals het er nu naar uitziet duurt dit tot en met donderdag 13 januari.

Heeft u een tijdslot gereserveerd voor een bezoek in de aankomende vier weken? Dan heeft u inmiddels een email van ons ontvangen met de te volgen stappen voor restitutie van uw ticket, verplaatsing van uw bezoekdatum of donatie van uw ticket. Heeft u geen email ontvangen? Dan kunt u een mail sturen naar servicedesk@ticketteam.nl voor een restitutie of nieuwe datum. Wilt u dan zo vriendelijk zijn om het ordernummer, de naam en het e-mailadres waarmee de boeking is gemaakt te vermelden in uw mail?

Belt u liever? De servicedesk is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar via 0252-70 75 88.

Online blijven we zoveel mogelijk dichtbij, dus hou ons hier in de gaten en neem ook een kijkje op onze collectiepagina waar u vanuit huis van de verhalen over onze topstukken kunt genieten. We hopen van harte u snel weer in het museum te mogen ontvangen. Tot gauw!

Algemeen

 • Het Kunstmuseum wil dat een bezoek ten tijde van COVID-19 (coronavirus) zo veilig en verantwoord mogelijk is. Daarom hebben we een aantal maatregelen genomen en aanpassingen aan het museumbezoek gedaan, geheel in lijn met de RIVM-richtlijnen en het door brancheorganisatie Museumvereniging opgestelde protocol ‘Veilige en verantwoorde heropening van musea'. Door dit protocol, een set maatregelen en enkele aanpassingen aan ons gebouw en onze voorzieningen kunt u veilig genieten van uw bezoek én kunnen onze medewerkers, vrijwilligers en leveranciers veilig in het museum aan het werk.

 • Om uw veiligheid te kunnen garanderen, herinneren we u graag aan de landelijk geldende hygiënerichtlijnen. Het gaat hier in ieder geval om het volgende:

  - Was regelmatig uw handen.

  - Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes om uw neus te snuiten en gooi deze daarna weg in een afsluitbare vuilbak. Was daarna uw handen.

  - Schud geen handen.

  - Blijf bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden), koorts en/of benauwdheid thuis.

 • De komende tijd is een bezoek aan het Kunstmuseum nog steeds even inspirerend en verrassend als u van ons gewend bent. We vragen u wel met het volgende rekening te houden:

  - Voor een bezoek aan het museum is een coronapas verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar. U wordt bij de entree gevraagd deze te tonen.

  - vanaf 28 november is het dragen van een mondkapje verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar.

  - Houd 1,5 meter afstand van andere bezoekers en museummedewerkers.

  - Blijf thuis bij ziekteverschijnselen. U kunt uw ticket omboeken via servicedesk@ticketteam.nl

  - Reinig regelmatig uw handen, dit kan op meerdere punten in het museum

  - Onze medewerkers zien toe op de veiligheid van de kunst en de naleving van de specifieke maatregelen in tijden van corona. Wij hopen op uw begrip.

 • In deze periode zijn sommige zaken net even anders dan u gewend bent. Blijf vriendelijk, houd rekening met elkaar en geniet van uw bezoek! 

 • Helaas is een museumbezoek op dit moment nog niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar gelukkig brengen we het Kunstmuseum online naar u toe. Volg ons op Facebook en Instagram voor mooie achtergrondverhalen over topstukken uit onze collectie. Onze conservatoren nemen u mee door het museum in virtuele rondleidingen, en bekijk hier onze online mini-tentoonstellingen. Is er een specifiek werk dat u nu mist? Blader dan hier door onze collectie. Via onze app luistert u thuis naar de audiotours van tentoonstellingen zoals Mondriaan & De Stijl en Ontdek het moderne.

 • Dat kunnen wij u helaas nog niet zeggen. Onze maatregelen hangen samen met landelijke coronamaatregelen en maatregelen specifiek voor de museumbranche en de horecabranche. Het is daarom niet mogelijk aan te geven per wanneer de coronamaatregelen in ons museum niet meer gelden.

 • Wat fijn dat u ons wilt steunen! U kunt online een donatie doen of overmaken naar NL11 RABO 0362803331 t.n.v. Kunstmuseum Den Haag o.v.v. donatie.

  Structurele steun is natuurlijk van harte welkom. U kunt er in dat geval voor kiezen om donateur van Fonds Kunstmuseum te worden. Kijk hier voor meer informatie.

Tijdsloten en tickets

 • Reserveer voorafgaand aan uw bezoek een tijdslot om zeker te zijn van uw bezoek aan het museum. Er is een zeer beperkt aantal kaarten per tijdslot beschikbaar bij de kassa, koop uw dagticket(s) via deze pagina.  Ook als u Vriend van het museum bent of houder van een Museumkaart, Rembrandtpas of Vriendenloterij VIP-Kaart dient u een tijdslot te reserveren. 

 • Voor vragen kunt u maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 09:00 tot 15:00 uur contact opnemen met Ticketteam via 0252 707588 of servicedesk@ticketteam.nl.

 • Er is een zeer beperkt aantal kaarten per tijdslot beschikbaar bij de kassa, koop uw dagticket(s) via deze pagina. Wij raden u aan om voorafgaand aan uw bezoek een tijdslot te reserveren om zeker te zijn van uw bezoek aan het museum.

 • Ja, dat kan. Neem hiervoor contact op met de afdeling Reserveringen via reserveringen@kunstmuseum.nl.

 • Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wel kunt u aansluitend aan uw bezoek aan het Kunstmuseum een tijdslot reserveren in Fotomuseum en KM21 via www.fotomuseumdenhaag.nl of www.km21.nl.

 • Natuurlijk kan dat. U kunt via 0252-707588 of servicedesk@ticketteam.nl kosteloos uw reservering omboeken.

 • Ja, ook als u Vriend van het museum bent of houder van een Museumkaart, Rembrandtpas of Vriendenloterij VIP-Kaart dient u een tijdslot te reserveren. Er is een zeer beperkt aantal kaarten per tijdslot beschikbaar bij de kassa, koop uw dagticket(s) via deze pagina. 

Mijn bezoek

  • Ja, bezoekers vanaf 13 jaar moeten hun coronapas laten zien als u het museum willen bezoeken. U wordt gevraagd de coronapas te tonen bij de entree van het museum. Heeft u verkoudheidsklachten, blijf dan thuis.

  • Het dragen van een mondkapje is vanaf 28 november verplicht voor bezoekers vanaf 13 jaar.

  • U mag zo lang in het museum blijven als u wilt.

  • U kunt alle tentoonstellingen en collectie-onderdelen gewoon bezoeken. 

  • Het Grand Café in onze Tuinzaal is geopend. In de tuin van het museum heeft Café Berlage het terras geopend en ook Gember in het naastgelegen Fotomuseum is geopend. 

  • Ja, onze (invaliden)toiletten zijn gewoon geopend.

  • Ja, de museumwinkel is geopend.

  • Voor kinderen zijn er doe-bladen beschikbaar bij de kassa. Wonderkamers is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Elke zondag is het Open Kinderatelier geopend tussen 12.00 en 16.00 uur. 

  • Natuurlijk kan dat. Lees hier meer over toegankelijkheid.

  • Nee, dat hoeft niet. U kunt alle tentoonstellingen bezoeken wanneer het u uitkomt.

  • Ja, de bewaakte garderobe is open, evenals de kluisjes. Kleine tassen tot A4-formaat mogen mee het museum in.

  • Kunstmuseum Den Haag heeft een hoogwaardig ventilatiesysteem dat voldoet aan alle vereisten t.a.v. luchtkwaliteit en –verversing, zoals gesteld in het Bouwbesluit en recente richtlijnen van het RIVM. Er is sprake van toevoer van verse buitenlucht, en afvoer van ‘oude lucht’. Buitenlucht wordt bovendien aanvullend gefilterd door hoogwaardige filters, die in kwaliteit vergelijkbaar zijn met filters in ziekenhuizen. Er is geen sprake van recirculatie in de publieke ruimtes van het Kunstmuseum, Fotomuseum en KM21. Het luchtverversingssysteem is afgestemd op het aantal vierkante meters en de maximale capaciteit aan bezoekers en wordt regelmatig onderhouden door geschoold personeel en professionele installateurs.