Bezoek

Openingstijden
MA Gesloten
DI 10:00 - 17:00
WO 10:00 - 17:00
DO 10:00 - 17:00
VR 10:00 - 17:00
ZA 10:00 - 17:00
ZO 10:00 - 17:00
Feestdagen
Goede Vrijdag - 10 April 2020 open 10:00 - 17:00 uur
Eerste Paasdag - 12 April 2020 open 10:00 - 17:00 uur
Tweede Paasdag - 13 April 2020 open 10:00 - 17:00 uur
Koningsdag - 27 April 2020 open 10:00 - 17:00 uur
Hemelvaartsdag - 21 mei 2020 open 10:00 - 17:00 uur
Eerste Pinksterdag - 31 mei 2020 open 10:00 - 17:00 uur
Tweede Pinksterdag - 01 juni 2020 open 10:00 - 17:00 uur
Kerstavond - 24 december 2020 open 10:00 - 16:00 uur
Eerste Kerstdag - 25 december 2020 gesloten
Tweede Kerstdag - 26 december 2020 open 10:00 - 17:00 uur
Oudejaarsdag - 31 december 2020 open 10:00 - 16:00 uur
Nieuwjaarsdag - 01 januari 2021 open 13:00 - 17:30 uur
Entreeprijzen
Voltarief € 16,00
CJP € 12,50
Student € 12,50
Jeugd (t/m 18 jaar) Gratis
Museumkaart Gratis

 

Alle entreeprijzen
Voltarief € 16,00
CJP/Student  € 12,50
Ooievaarspas gratis
Rotterdampas gratis
Jeugd t/m 18 jaar gratis
Museumvrienden gratis
Rembrandtpas gratis
Museumkaart gratis
ICOM kaart gratis
BankGiro Loterij VIP-KAART gratis

 

Museumkaart

Kaarthouders die in het bezit zijn van een geldige Museumkaart maar deze  – om welke reden dan ook – niet ter plekke kunnen tonen, hebben geen recht op toegang. Kopieën of (digitale) afbeeldingen van de Museumkaart worden niet geaccepteerd.

Museumkaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar en kosten:

Museumkaart voor volwassenen vanaf 19 jaar € 64,90
Museumkaart voor jongeren t/m 18 jaar € 32,45

 

Betalen

Let op: U kunt het museum momenteel alleen bezoeken met een online reservering. Er zijn geen tickets beschikbaar aan de kassa. 

Bij de kassa kunt u contant, met pinpas en met alle gangbare creditcards betalen. Wij kunnen helaas geen biljetten van € 100, € 200 en € 500 of munten van 1 en 2 eurocent accepteren. 

Locatie

Adres: Stadhouderslaan 41 2517 HV, Den Haag

Bereikbaarheid

Kunstmuseum Den Haag bevindt zich in het Statenkwartier en is eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer, de auto en de fiets.    

Openbaar vervoer
Vanaf Den Haag Centraal Station:

  • bus 24 richting 'Kijkduin' uitstappen bij halte 'Kunstmuseum/Museon'. 
  • tram 16 richting ' Statenkwartier', uitstappen bij halte 'Kunstmuseum/Museon'.

Voor informatie over vervoersbewijzen en het plannen van uw reis verwijzen wij u naar: https://www.htm.nl.

Auto
Met de auto is het museum bereikbaar via de Utrechtsebaan, richting Kijkduin, volg de borden "Kunstmuseum". Voor een uitgebreidere routebeschrijving: http://9292.nl.

Fiets
Voor de deur van het naastgelegen Museon is een fietsenstalling aanwezig. Het is niet toegestaan (vouw)fietsen in het museum te stallen.

Groepen

Groepen en rondleidingen zijn op dit moment niet toegestaan in het museum i.v.m. de landelijke Corona-maatregelen. 

Toegankelijkheid

Het museumgebouw van Berlage is prachtig, maar niet altijd even toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn. Met name in de tentoonstellingszalen zijn de deuren relatief zwaar en ook zijn er drempels. Ons personeel kan u hierbij altijd helpen.

Het gebouw is voorzien van een lift, rolstoelliften en een invalidentoilet op niveau -1 en de begane grond. Op de eerste etage is geen invalidentoilet. De meeste ruimtes zijn toegankelijk voor een rolstoel of scootmobiel, enkele kleine ruimtes zijn niet toegankelijk.  

Rolstoelen en rollators zijn te leen en telefonisch te reserveren via: 070 - 338 12 19. Bezoekers in een rolstoel mogen altijd gratis een begeleider meenemen en we beschikken over twee invaliden parkeerplekken.

Hulphonden mogen altijd mee het museum in.

Uitgebreidere informatie over de toegankelijkheid vindt u hier.

Parkeren

Rondom het Kunstmuseum betaald parkeren ingevoerd. Dit geldt vanaf 13.00 's middags en bedraagt € 1,95 per uur. 

Touringcars
Het in- en uitstappen van passagiers kan op de daarvoor bestemde plekken voor de deur van Kunstmuseum Den Haag en het naastgelegen Museon.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Voor het museum zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen beschikbaar. Hier kunt u gebruik van maken indien u in het bezit bent van een Europese gehandicaptenparkeerkaart. 

Eten & drinken

Let op: Het Grand Café in onze Tuinzaal en restaurant Gember in het GEM-Fotomuseum zijn vanaf donderdag 15 oktober gesloten als gevolg van de landelijke maatregelen. In het museum is het niet toegestaan om te eten en te drinken. Restaurant Gember biedt wel de mogelijkheid tot Take-Away. Kijk op www.restaurantgember.nl voor meer informatie. 

Grand Café
Het Grand Café is de aangewezen plek om uw museumbezoek even te onderbreken voor heerlijke kop Peeze koffie, een verse lunch die ter plekke voor u bereid wordt of een hartige of zoete snack. Het vernieuwde, uitgebreide assortiment legt de nadruk op biologische, duurzame en verantwoord verbouwde producten

Door haar ligging in de nieuw verbouwde tuinzaal van Kunstmuseum Den Haag kunt u in alle rust genieten. Vormgever Richard Hutten drukte zijn stempel op het interieur in de Tuinzaal met de speciaal voor het museum ontworpen meubels. De speelse lampen, een designklassieker van de Deen Poul Henningsen, sluiten hier uitstekend bij aan en doorbreken het strakke karakter van de ruimte.

Gember
Gesitueerd in het GEM-Fotomuseum is Restaurant Gember sinds 2002 een vertrouwd adres voor museumbezoekers, buurtbewoners en zakelijke gasten. In 2020 heeft het restaurant een volledig nieuwe inrichting gekregen naar een ontwerp van Friso Dijkstra. Friso werkt binnen een breed scala van disciplines. Zijn rationele benadering van ontwikkeling en productie is harmonieus in combinatie met een minimalistisch gevoel van culturele of poëtische relevantie. Friso heeft het door Joep Schamhart ontworpen gebouw als uitgangspunt genomen voor zijn ontwerp van het interieur.

's Zomers biedt Restaurant Gember een heerlijk terras aan de vijver van het Kunstmuseum. Het is vrij toegankelijk en iedere dag geopend vanaf 10.00 uur. In Gember kunt u ook uitstekend gebruik maken van de mogelijkheid om uw relaties te ontvangen al dan niet gecombineerd met een bezoek aan het Fotomuseum en/of GEM.

Voor reserveringen kunt u contact opnemen met:
E-mail:   sales@museumcatering.nl
Website: www.restaurantgember.nl

Facebook: www.facebook.com/restaurantgember
Instagram: www.instagram.nl/restaurantgember
Twitter: @restaurantgember

Brasserie Berlage
Bij het laatste levenswerk van architect H.P. Berlage – Kunstmuseum Den Haag – werd in de tuin een prachtig paviljoen gebouwd als rustpunt voor bezoekers en wandelaars. De gevestigde brasserie is sfeervol ingericht en gedecoreerd in stijl en doet de naam “Brasserie Berlage” eer aan. In 1997 werd het Kunstmuseum ingrijpend gerenoveerd. Ook het paviljoen in de tuin werd van onder tot boven aangepakt. Het terras werd in ere hersteld en aan de zijkant verrees een nieuwe comfortabele en lichte serre.

Het Art Deco paviljoen brengt de warme sfeer uit vervlogen tijden terug. Maar Brasserie Berlage is niet alleen van gisteren.  Brasserie Berlage beschikt over een 70 plaatsen tellend comfortabel restaurant met terras op het zuiden. De brasserie biedt met haar moderne en klassieke kaart zowel de liefhebber van de goede Franse keuken als de gastronoom keuze genoeg. Culinaire verfijning en eigentijdse invloeden, maar betaalbaar en comfortabel in de ambiance van de dertiger jaren. De royale Serre is bij uitstek geschikt voor besloten evenementen als diners, bruiloften, recepties en presentaties. De Serre beschikt over een eigen entree, sanitair en terras. 

Zie ook: www.brasserieberlage.nl 

        

Meer doen in Den Haag?

Bezoek de website www.denhaag.com voor een compleet overzicht.