Stad naar het museum

Een warm welkom voor alle inwoners van Den Haag

Bent u weleens in Kunstmuseum Den Haag geweest?
Achter de grote vijvers en tussen de gele bakstenen aan de Stadhouderslaan ligt een bijzondere wereld verborgen. Ons gebouw is ooit bedacht als een mooi bos van kunst waarin u alles even helemaal van u af kunt laten glijden. Een plek om tot rust te komen, of juist nieuwe, verrassende dingen te ontdekken. Wat het museum met u doet, is voor iedereen anders. Wandel tussen de kunstwerken en volg - samen of alleen – uw eigen pad door het gebouw.

Kunstmuseum Den Haag is er voor iedereen, maar in het bijzonder voor de inwoners van Den Haag. We verwelkomen u daarom heel graag in het museum. Voor iedereen uit Den Haag die het museum wil ontdekken, organiseren we sinds 2009 Stad naar het Museum. Alle activiteiten zijn bedoeld als een cadeautje om het museum (beter) te leren kennen maar ook om onze band met de stad te versterken. Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus ziet ons programma er voorlopig anders uit dan u gewend bent.

Onder de noemer (T)huis in het museum kunt u op verschillende locaties bij u in de wijk leuke activiteiten bijwonen die worden georganiseerd door het Kunstmuseum. Tijdens lezingen en workshops komt u meer te weten over ons museum en de kunstwerken die u daar zult tegenkomen. Maar kunst beleeft u natuurlijk nog altijd het beste in het museum zelf. Daarom delen we ook een brochure uit met vrijkaarten voor een gratis bezoek. Komt u liever niet alleen? Nodig dan vooral uw buurman, vriendin of familielid uit en kom samen!

Ga langs bij uw buurthuis of bibliotheek om de brochure met vrijkaarten op te halen en/of  te kijken of er al een activiteit gepland staat. Staat er (nog) niets op de agenda? Lees dan hieronder hoe u zelf het museum naar uw wijk brengt.

Wilt u ons helpen om meer mensen uit te nodigen in het museum?
We zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën om Hagenaren en Hagenezen te verbinden met het Kunstmuseum. Wilt u ons ook helpen om nóg meer mensen te bereiken en uw buurt uit te nodigen in het museum? Heeft u een fantastisch idee dat we echt moeten horen of een unieke kijk die we nog missen? Sluit u bij ons aan en wordt ambassadeur van Stad naar het Museum.

Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Jolanda van Zijl:

Project Stad naar het Museum wordt mede mogelijk gemaakt door de genereuze steun van de Mondriaan Business Club , de bedrijvenclub van Kunstmuseum Den Haag.