12 januari 2025 - 14:00 t/m 15:00 €10,00

Lezing door Natasja Sadi en Danny Jansen

Zondag 12 januari

Suikerbloemen

Natasja Sadi is suikerbloemkunstenaar, fotograaf en auteur. Haar suikerbloemen, die bijna niet van echt zijn te onderscheiden, zijn gewild in Europa en ver daarbuiten. Ze verschijnen in toonaangevende magazines en Natasja geeft in de hele wereld lezingen. Nieuwsgierig? Volg haar dan op Instagram: @cakeatelieramsterdam. En kom vooral ook naar deze lezing in combinatie met een bezoek aan onze tentoonstelling Grand Dessert – De geschiedenis van het toetje waarin je prachtige voorbeelden van haar werk kunt zien. 

Tijdens de lezing – met als titel ‘Van Bitter tot Zoet. De prijs van suiker, bloemen en Delfts aardewerk’ – vertelt Natasja uitgebreid over het maken van suikerbloemen én over de geschiedenis van suiker. Tegenwoordig is suiker een hedendaags betaalbaar en geliefd ingrediënt, maar ooit was het een luxe product dat alleen beschikbaar was voor de rijken. Er is dus ook een schaduwkant. Met haar persoonlijke verhaal en de toepassing van haar kunst eert Natasja haar voorouders en maakt ze sterk voor het voortzetten van dialoog over de invloed van verleden in het heden. Na afloop van de lezing signeert Natasja haar boek A Sweet Floral Life in de Museumwinkel. 

 

TV-chef

TV-chef Danny Jansen, bekend van 24Kitchen, heeft een passie voor pâtisserie en een indrukwekkende carrière als chefpâtissier en culinair redacteur. Hij verzamelt antieke kookboeken, met een collectie die loopt van het oudste Nederlandse kookboek uit 1593 tot 1930. Tijdens zijn lezing deelt hij zijn verzameldrift, verhalen over historische toetjes en taarten, en brengt hij humor, passie en culinaire feitjes. Bezoekers kunnen ook een deel van zijn bijzondere collectie, inclusief museale boeken en handschriften, bewonderen in de tentoonstelling.

        
Datum: Zondag 12 januari
Tijd: 14:00 - 15:00 uur
Prijs: €10,00 | €7,50 voor Vrienden van het museum
Locatie: Aula Kunstmuseum Den Haag