Beeldaanvraag

De afdeling Documentatie & Informatie beheert een grote collectie afbeeldingen van objecten uit de museumcollectie. Daarnaast is er een archief aanwezig met zaaloverzichten van de tentoonstellingen, gehouden in het Kunstmuseum Den Haag, Fotomuseum en GEM.
U kunt zowel voor privé als voor zakelijke doeleinden reproducties bestellen.

Reguliere aanvraag
De aanvraag wordt na ontvangst via e-mail (naar info@kunstmuseum.nl) in behandeling genomen. Na akkoord van de prijsopgave wordt er door de financiele afdeling een factuur gestuurd. Na ontvangst van betaling wordt het beeldmateriaal zo snel mogelijk via Wetransfer verzonden. 

Voor aanwezig beeldmateriaal geldt een levertijd van circa vier werken na ontvangst van de betaling. In het geval van nieuwe opnames is de levertijd minimaal zes weken.  

Spoed aanvraag
In geval van een spoedaanvraag geldt voor aanwezig beeldmateriaal een levertijd van één week na ontvangst van de betaling. Voor nieuwe opnames geldt bij een spoedaanvraag een levertijd van twee tot drie weken na ontvangst van de betaling. Aan een spoedaanvraag zijn extra kosten verbonden (10% op het tarief per afbeelding). 

Copyright en beeldrecht
Niet al het beeldmateriaal is vrij van auteursrechten. De aanvrager dient zelf contact op te nemen met Pictoright in Nederland, een soortgelijke instelling in het buitenland óf de betreffende belanghebbende om het gebruiksrecht te regelen.

Pers
Voor afbeeldingen voor persdoeleinden kunt u zich wenden tot de afdeling Marketing & Communicatie via pressoffice@kunstmuseum.nl.

Winkel
Voor reproducties in diverse formaten verzoeken wij u contact op te nemen met de museumshop via winkel@kunstmuseum.nl of 070-3381111.