25 oktober 2025 - 14:00 t/m 15:30 €7,50

Lezing: De geschiedenis van het dessert

Talk van Manon Henzen (eet!verleden) + intro en nagesprek met Janny van der Heijden

Aten mensen vroeger echt perenpuddinkjes met vissaus en komijn, zoete amandelpudding met kip of kweepeertaartjes met beenmerg als dessert? En hoe lang eten we eigenlijk al toetjes? Tijdens de lezing van Manon Henzen ontdek je de geschiedenis van het dessert en de achtergrond van een aantal van onze populaire toetjes. Verrassingen zijn verzekerd.

Praktische informatie en tickets

  • Voor wie: Voor jongeren en voor volwassenen
  • Wanneer: Zaterdag 25 oktober
  • Tijd: 14.00 – 15.30 uur (duur ca. 1,5 uur)
  • Waar: De aula van Kunstmuseum Den Haag
  • Kosten: €7,50
        

Manon Henzen van eet!verleden

Manon Henzen is culinair historica. Met eet!verleden wil ze mensen interesseren voor ons bijzondere culinair erfgoed en onze eetgeschiedenis. Ze inspireert mensen met de heerlijke ingrediënten en recepten die verloren zijn gegaan en vertaalt deze in historische kookboeken, cursussen, kookreizen en culinaire events. Haar platform eetverleden.nl is een schatkamer aan artikelen en recepten over onze culinaire geschiedenis.