
Grand Dessert
23 november 2024 – 26 oktober 2025 Van oer-Hollandse vlaflip tot een koninklijk dessertbuffet. Van baklava tot een...
Lees meer
Kunstmuseum Den Haag heeft een schatkamer van meer dan 160.000 kunstwerken. Hier werken we aan de online ontsluiting van de hoogtepunten uit deze collectie.
Op zondag 5 oktober ontvangen wij Regula Ysewijn MBE, internationaal gelauwerd Belgisch culinair schrijfster en fotografe, voor een exclusieve lezing in het kader van onze tentoonstelling Grand Dessert.
Regula Ysewijn heeft wereldwijd erkenning gekregen voor haar werk rond historische recepten en de evolutie van onze eet- en drinkcultuur. Ze is auteur van zeven boeken, waaronder Pride and Pudding, Authentieke Belgische Cafés, Van Scone tot Teacake en haar meest recente werk Van wafel tot koek.
Daarnaast is ze bekend van televisie in binnen- en buitenland, onder andere als jurylid van Bake Off Vlaanderen en Junior Bake Off Vlaanderen. In 2023 werd ze onderscheiden als Member of the Order of the British Empire (MBE) voor haar bijdragen aan culinaire cultuur.
Voor haar boek Van wafel tot koek dook Ysewijn in oude kookboeken en archieven om de vroegste recepten voor wafels en koek op te sporen. Ze onderzocht of wafels en koek werkelijk tot het Belgisch erfgoed behoren. En hoe zit het eigenlijk met de wereldberoemde “Belgian waffle” – is die wel écht Belgisch?
Tijdens deze lezing neemt Regula je mee in de rijke geschiedenis van deze lekkernijen en ontdek je de verhalen achter enkele van onze meest geliefde tradities.