07-02-2020

BankGiro Loterij steunt Kunstmuseum Den Haag

Kunstmuseum Den Haag dankt alle deelnemers van de BankGiro Loterij. Dankzij hun deelname ontvangt het museum jaarlijks financiële steun. Dit jaar mocht het Kunstmuseum een cheque van maar liefst € 790.819,- in ontvangst nemen.

Adjunct-directeur Hans Buurman: “Het is fantastisch dat de BankGiro Loterij het Kunstmuseum steunt. Dankzij deze bijdrage kunnen we belangrijke aankopen doen en bijzondere projecten mogelijk maken. Zo hebben we vorige jaar mede dankzij de BankGiro Loterij een topstuk van Paul Thek kunnen verwerven, een prachtig zelfportret en sleutelstuk in het oeuvre van de kunstenaar.”

Recordopbrengst

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Minimaal 40 procent van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen meer dan 700.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met minimaal 40 procent van de lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van molens tot concerten en van festivals tot musea. Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij, op 5 februari 2020, is dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij een bedrag van ruim 84,3 miljoen euro verdeeld onder 77 culturele organisaties, een recordbedrag.

VIP-kaart

Met uw BankGiro Loterij VIP-kaart heeft u gratis toegang tot het Kunstmuseum. Benieuwd naar de overige voordelen van de VIP-kaart? Kijk op bankgiroloterij.nl/vipkaart.

Foto: Roy Beusker Fotografie.

V.L.N.R. Geert Friebel, hoofd marketing en partnerships BankGiro Loterij, Lisa Kölker, hoofd partnerships en events Kunstmuseum Den Haag, Hans Buurman, adjunct-directeur Kunstmuseum Den Haag.