03-06-2020

Koningin Máxima bezoekt Kunstmuseum

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 2 juni Kunstmuseum Den Haag bezocht, na de sluiting van elf weken vanwege de coronapandemie. 

In lijn met de richtlijnen om vooral lokaal uit te gaan, bezocht Koningin Máxima een museum in eigen stad. Hierdoor was het zelfs mogelijk om het bezoek op de fiets af te leggen. Na de ontvangst door directeur Benno Tempel bracht Koningin Máxima onder andere een bezoek aan Koninklijk Blauw – Het mooiste Delfts aardewerk van Willem en Mary. Ze bewonderde hier bijvoorbeeld de recent verworven bloemenpiramides, maar zag in deze tentoonstelling ook de gevolgen van de afgelopen periode. De coronapandemie heeft er namelijk voor gezorgd dat topstukken uit het buitenland nog niet in bruikleen gegeven konden worden. In de tentoonstellingszalen is plaats vrijgehouden voor de objecten die op dit moment nog niet zijn gearriveerd. De koningin bezocht tevens Breitner vs Israels – Vrienden en rivalen, een tentoonstelling waar ze volgens eigen zeggen enorm naar had uitgekeken.

Tijdens haar bezoek sprak Koningin Máxima ook met een aantal medewerkers die zich bezig hebben gehouden met de invoering van de coronamaatregelen.

Foto’s: Frank van Beek