29-11-2019

Record aantal bezoekers Stad naar het Museum

Ruim 4.500 inwoners van Den Haag hebben deze maand de vier stadsdeelavonden bezocht die Kunstmuseum Den Haag jaarlijks organiseert voor alle stadsgenoten. Niet eerder in het tienjarig bestaan van het programma Stad naar het museum werden alle avonden zo druk bezocht. Naast kunst stonden gezellige ontmoetingen centraal. Het Kunstmuseum zal ook in 2020 weer doorgaan met dit programma.

De avonden in november 2019 stonden in het teken van de tentoonstellingen Let’s Dance! en Monet - Tuinen van verbeelding. Maar bezoekers konden ook de andere tentoonstellingen in het Kunstmuseum bewonderen, tijdens een rondleiding of individueel. Voor zowel kinderen als volwassenen waren er allerlei workshops. Ook vertegenwoordigers van de Gemeente Den Haag namen de uitnodiging van het museum aan om een avond cultuur te komen snuiven. Wethouders Bert van Alphen (Escamp en Centrum) en Robert van Asten (Segbroek), en stadsdeeldirecteur Petra Sevinga (Leidschenveen-Ypenburg) openden de avonden en mengden zich onder de bezoekers. Nieuw was de workshop De Kunst van het gesprek, over contact maken, door Indigo Preventie. Deze workshop vond tweemaal op een avond plaats.

Ontmoetingsplek

Sinds 2009 nodigt het Kunstmuseum jaarlijks alle inwoners van Den Haag uit voor een bezoek aan het museum. Stadsdeel voor stadsdeel worden bewoners uitgenodigd voor een culturele avond uit, inclusief busvervoer, entree, rondleidingen, schilderworkshops en muziekoptredens. Op deze avonden wil het museum de verbindende kracht van kunst centraal stellen. Kunstmuseum Den Haag is dan een ontmoetingsplek om mensen dichter bij kunst en vooral ook bij elkaar te brengen. Het is een uitje voor de buurt. Met het programma Stad naar het museum laat het Kunstmuseum alle inwoners van Den Haag kennismaken met het bijzondere gebouw en al het moois dat er is te zien.

Documentaire Omroep West

Omroep West registreerde deze maand alle avonden, reisde mee met de bus en interviewde betrokkenen en bezoekers. Deze documentaire wordt op zondag 8 december uitgezonden tussen 12:00 - 20:00 uur.