27-08-2021

VriendenLoterij


Sinds 16 augustus 2021 hebben de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij hun krachten gebundeld onder de naam VriendenLoterij. De vernieuwde VriendenLoterij steunt niet alleen organisaties die zich inzetten voor het welzijn van mensen, maar richt zich ook op organisaties die waken over onze rijke cultuur. Denk aan musea, de monumenten bij u in de buurt of het theater waar u graag komt. Kortom, de VriendenLoterij maakt dankzij uw deelname nóg meer mogelijk.

Kunstmuseum Den Haag ontvangt een vaste bijdrage van 500.000 euro per jaar dankzij de deelnemers van de VriendenLoterij. Daarnaast ontvangt het museum via het zogeheten ‘geoormerkt werven’, waarbij deelnemers specifiek voor het Kunstmuseum meespelen, ook nog eens een aanzienlijk bedrag per jaar. Hiermee kunnen we tentoonstellingen maken, nieuwe aankopen realiseren of werken uit onze collectie restaureren. In 2020 was dat €316.581,00 euro.

“Wij zijn de deelnemers van de VriendenLoterij ontzettend dankbaar. Mede door hun bijdrage kunnen we unieke aankopen doen voor onze collectie, prachtige tentoonstellingen maken en projecten uitvoeren die een breed publiek – jong en oud - bereiken. Dat maakt voor het museum echt verschil.”

- Benno Tempel, algemeen directeur van Kunstmuseum Den Haag