Nalaten aan Cultuur


Kunst doet iets met je. Zet je aan het denken. Biedt troost. Laat je tot rust komen. Of juist niet. Je krijgt inzicht in jezelf en in anderen. Daar profiteer je een leven lang van.

Kunstmuseum Den Haag kan niet zonder steun en betrokkenheid van particulieren. Dankzij de inzet van een groep kunstliefhebbers werd het museum in 1866 opgericht en kunnen wij tot op de dag van vandaag genieten van de tijdloze schoonheid van het art deco-gebouw van Berlage, de toonaangevende kunstcollectie en de vele verrassende tentoonstellingen. Ook het legaat van verzamelaar Salomon Bernard Slijper (1884-1971) heeft de kunstcollectie van het museum voorgoed bepaald. Met bijna driehonderd werken van Piet Mondriaan, waarvan zo’n tweehonderd afkomstig uit de nalatenschap van Slijper, bezit het Kunstmuseum nu de grootste collectie Mondriaans ter wereld.

Ook u kunt van betekenis zijn voor het museum en voor de kunstbeleving voor de generaties na ons en besluiten Kunstmuseum Den Haag op te nemen in uw testament.

Hoe kunt u helpen?
Met uw hulp kunnen jong en oud zich tot in de lengte van dagen laten betoveren door de veelzijdige kunstcollectie en het schitterende museumgebouw van Kunstmuseum Den Haag. Een van de manieren om het museum te steunen is door het in uw testament op te nemen.

In een testament kunt u bepalen wat er met uw nalatenschap dient te gebeuren in geval van overlijden. Een testament kan alleen bij de notaris worden opgesteld, een testament dat u zelf opstelt, is niet geldig. Het Kunstmuseum Den Haag is over hetgeen uit nalatenschappen verkregen wordt geen erfbelasting verschuldigd. Wat u nalaat komt dus volledig ten goede aan het museum.

U kunt het Kunstmuseum Den Haag op twee manieren opnemen in uw testament:

  • Door een legaat (bijvoorbeeld een bedrag in geld, een percentage van uw toekomstige nalatenschap, een kunstvoorwerp, effectenportefeuille) te bestemmen ten behoeve van het Kunstmuseum, of
  • Door te bepalen dat het museum (mede-)erfgenaam wordt. Het museum ontvangt dan (een gedeelte) van uw erfenis en kan uw nalatenschap desgewenst ook afhandelen.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Nalaten aan Cultuur.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met: