29 mei 2014 t/m 31 augustus 2014

ZomerExpo 2014

Licht

ZomerExpo 2014

Het thema Licht heeft 1745 kunstenaars geïnspireerd om 3000 kunstwerken te tonen tijdens de spannende voorrondes van ZomerExpo 2014. De juryleden kozen onafhankelijk en anoniem 248 kunstwerken voor de tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag. De bonte verzameling keuzes is een visueel schouwspel van foto’s, films, maquettes, tekeningen, schilderen en installaties. Na het grote succes van vorige editie kan het publiek ook dit jaar de kunstwerken kopen. De tentoonstelling is te zien van 29 mei tot en met 31 augustus.

Gemeentemuseum Den Haag en ArtWorlds presenteren de vierde editie van ZomerExpo, de grootste landelijke beeldende kunsttentoonstelling samengesteld door open inschrijving. De zomertentoonstelling toont een prachtig overzicht van wat er allemaal gebeurt in de hedendaagse kunstpraktijk. De gekozen werken maken kans op een aantal stimuleringsprijzen: de Publieksprijs, Museumprijs, Oplageprijs en de Verlichte Prijs. De prijsuitreiking vindt eind augustus plaats.

Voorrondes

In de Eusebiuskerk in Arnhem, Loods 6 in Amsterdam en de Opifexkerk in Leidschendam koos de jury uit meer dan 3000 werken. De lichtinval was er magisch; de locaties waren een prachtig decor voor de dynamische voorrondes. De jury bestond uit curatoren, galeriehouders, cultureel ondernemers, kunsthistorici en kunstenaars. De keuze was anoniem. Het gaat om de zeggingskracht van het werk. AVRO Kunstuur maakte opnames van de voorrondes. De uitzendingen zijn te zien op 11, 18 en 25 mei op Nederland 2.

Verkooptentoonstelling

Net als de Summer Exhibition van de Royal Academy of Arts in Londen is ZomerExpo een verkooptentoonstelling. De organisatie wil hiermee meer mensen stimuleren om kunst te kopen en biedt kunstenaars de kans hun werk te koop aan te bieden aan een groot publiek. ArtWorlds ontvangt 30% van de verkoopprijs. De gekozen kunstwerken worden met foto, tekst en prijzen opgenomen in een begeleidende catalogus. Vanaf 29 mei is de catalogus voor € 9,90 te koop in de museumwinkel en zijn de gekozen werken ook te zien in de online gallery van www.zomerexpo.nl.

ZomerExpo 2014 is mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBFonds, Fonds 1818 en de BankGiro Loterij.