Kinderworkshops

voor groepen en bso's

Voor groepen kinderen en bso's bieden we een kinderworkshop aan in de vrije tijd. Kinderen leren op een speelse manier wat een kunstmuseum is, bekijken spannende en bekende kunstwerken en gaan zelf aan de slag in ons museumatelier. 
 

Met Vos op zoek naar de Victory Boogie Woogie

Voor kinderen vanaf 5 jaar is er de kinderworkshop: Met Vos op zoek naar de Victory Boogie Woogie. Er is een Vos in het Kunstmuseum. Hij wil allemaal mooie kunstwerken verzamelen voor in zijn hol in de duinen. Maar mag hij zomaar alles meenemen wat hij mooi vindt? 's Nachts verstopt hij zich in het museum, ontmoet architect Berlage, die hem meeneemt naar het atelier. Hij kan toch zelf ook mooie dingen maken! Aan de hand van het kinderkunstboek Berlage en een boef in het museum, leren de kinderen wat een museum is en maken zij een dwaaltocht door het museum. Zij zien de spannendste kunstwerken, ontdekken de verschillen in vorm en materiaal,  en komen uit bij ons beroemdste schilderij van Piet Mondriaan: Victory Boogie Woogie. In het museumatelier gaan de kinderen daarna zelf aan de slag. Maken zij een schilderij, een beeld of allebei? 

Al naar gelang de leeftijd van de groep kinderen wordt de workshop aangepast. Ook kunt u van te voren kiezen of de kinderen in het atelier vrij gaan knippen en plakken, of een beeld gaan kleien met rivierklei, of een eigen Victory Boogie Woogie maken op een echt schilderdoekje. Al onze materialen zijn van goede kwaliteit, en wat de kinderen maken gaat natuurlijk mee naar huis!

De kinderen worden tijdens de workshop begeleid door een ervaren en enthousiaste museumdocent.

Kinderen zien en ontdekken allerlei kunstwerken en beleven veel plezier in ons Kunstmuseum!

 

Voor: groepen kinderen en bso's
Duur: 1,5 uur/ 90 minuten
Prijs: € 120, 00
Groepsgrootte: maximaal 10 kinderen
Wanneer: Te reserveren op woensdagmiddag en/ of zaterdag
Begeleiding: door een museumdocent, eigen begeleiding tijdens de workshop is niet nodig maar mag wel.
Indeling workshop: 30 minuten in het museum, 60 minuten in het atelier
Keuze uit: knippen en plakken, kleien of schilderen
Reserveren: via reserveringen@kunstmuseum.nl
Contact

Voor meer informatie: