Doorlopend

Wonderkamers

Tijdelijk gesloten

Let op: Wonderkamers is gesloten. Ook na heropening van het museum op 1 juni 2020.

Dwalen, ontdekken, spelen, leren en je compleet laten verrassen. In Wonderkamers dompelen jong en oud zich onder in een inspirerende, bijzonder vormgegeven wereld vol beeldende kunst, fotografie, toegepaste kunst, architectuur en mode. Met dit idee – dat is beloond met meerdere internationale prijzen - biedt het Kunstmuseum kinderen, jongeren en volwassenen al jarenlang iets totaal anders dan een traditioneel museumbezoek. Na een gedeeltelijke vernieuwing is Wonderkamers vanaf medio februari 2019 weer geopend. De uitdagende museumgame bevat een bijzondere mix van digitale en hands-on opdrachten in dertien thematische kamers rondom het nieuwe, spannende labyrint. Geïnspireerd door kunst gaan de spelers vervolgens aan de slag om zelf een veertiende wonderkamer te ontwerpen.

In Wonderkamers beleef je iets bijzonders. Aan de hand van een spannende verhaallijn ga je als bezoeker samen met enkele ‘Wonderkids’ op avontuur. Via een tablet geven zij je opdrachten – in het Nederlands of in het Engels - die worden uitgevoerd in een van de dertien tot de verbeelding sprekende wonderkamers. Die opdrachten zijn heel verschillend. Zo wordt er gedanst met Mondriaan, nagedacht over de waarde van kunst en ervaren hoe het is om te stralen op de catwalk. Daarna kom je terecht in het totaal vernieuwde centrale gedeelte met als middelpunt een spannend, spectaculair vormgegeven labyrint. Elke speler kiest drie inspirerende kunstwerken, in en om het labyrint, om vervolgens als ontwerper aan de slag te gaan en zelf een (digitale) veertiende wonderkamer te ontwerpen.

Het perfecte uitje voor het hele gezin: educatief, spannend, leuk en bovendien gratis voor kinderen

Wonderkamers is een leuke manier om kinderen vanaf een jaar of negen bekend te maken met kunst. De speelduur kan zelf worden bepaald en voor schoolklassen wordt de game aangepast aan het leerniveau van de scholieren. Naast leuk en leerzaam is Wonderkamers een voordelig uitje. Kinderen tot en met 18 jaar betalen geen entree en als de (groot)ouders een Museumkaart hebben, is het bezoek gratis.

Voor het ontwerp van Wonderkamers is samengewerkt met Kossmann.dejong exhibition architects, Kiss the Frog, Rapenburg Plaza en Tungsten. Wonderkamers wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Regio Den Haag. Het labyrint is financieel mede mogelijk gemaakt door het Hofman & Sip Fonds.