Doorlopend

Wonderkamers


Let op: Vanaf 3 november is Wonderkamers geopend voor kinderen en volwassenen op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur en op woensdag van 12.00 tot 17.00 uur. Doordeweeks is Wonderkamers geopend voor groepsbezoek vanuit het voortgezet onderwijs.

Het Kunstmuseum biedt kinderen en jongeren totaal iets anders dan een traditioneel museumbezoek. Dwalen, ontdekken, spelen, leren en je compleet laten verrassen... In Wonderkamers dompel je je onder in een inspirerende wereld vol beeldende kunst, fotografie, toegepaste kunst, architectuur en mode. De uitdagende museumgame, gespeeld met tablet, bevat een bijzondere mix van digitale en hands-on opdrachten in verschillende thematische kamers rondom een spannend labyrint. Geïnspireerd door kunst gaan de spelers vervolgens aan de slag om zelf een wonderkamer te ontwerpen.

        

In Wonderkamers beleef je iets bijzonders. Aan de hand van een spannende verhaallijn ga je als bezoeker samen met enkele ‘Wonderkids’ op avontuur. Via een tablet geven zij je opdrachten – in het Nederlands of in het Engels - die worden uitgevoerd in een van de tot de verbeelding sprekende wonderkamers. Die opdrachten zijn heel verschillend. Zo wordt er gedanst met Mondriaan, nagedacht over de waarde van kunst en ervaren welk gereedschap een kunstenaar nodig heeft om tot een beeld te komen. Daarna kom je terecht in een spannend, spectaculair vormgegeven labyrint. Elke speler kiest drie inspirerende kunstwerken, in en om het labyrint, om vervolgens als ontwerper aan de slag te gaan en zelf een (digitale) wonderkamer te ontwerpen.

Wonderkamers is een leuke manier om kinderen vanaf 9 jaar en jongeren tot en met 18 jaar, bekend te maken met kunst. Naast leuk en leerzaam is Wonderkamers een voordelig uitje. Kinderen tot en met 18 jaar betalen geen entree en als de (groot)ouders een Museumkaart hebben, is het bezoek gratis.

Voor het ontwerp van Wonderkamers is samengewerkt met Kossmann.dejong exhibition architects, Kiss the Frog, Rapenburg Plaza en Tungsten. Wonderkamers wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Regio Den Haag. Het labyrint is financieel mede mogelijk gemaakt door het Hofman & Sip Fonds.