Zomerprogramma

 

Na een jaar waarin leerlingen maar weinig met school op pad zijn geweest, zet het Kunstmuseum deze zomer de deuren wijd open voor alle kinderen uit Den Haag. Wij bieden scholen en bso's een inspirerend en leerzaam zomerprogramma.

Kinderen zien en ontdekken allerlei kunstwerken en beleven veel plezier in ons Kunstmuseum!

Zomerprogramma

  • Voor groep 1 t/m 4: Met Vos op zoek naar de Victory Boogie Woogie

  • Voor groep 4 t/m 6: Schetsen in het museum
  • Voor groep 6 t/m 8: Ontwerpen en bouwen

In het kort:

  • We bieden drie programma’s aan voor kinderen van alle leeftijden.
  • Het programma duurt 1 ½ uur en wordt aangeboden voor € 4,00 per leerling.
  • We werken met kleine groepjes van maximaal 12 leerlingen per museumdocent.
  • Begeleiding is verplicht, één begeleider per groepje van 12 leerlingen.
  • Zomerscholen organiseren zelf het (bus)vervoer.

Groep 1 t/m 4: Met Vos op zoek naar de Victory Boogie Woogie

Er is een Vos in het Kunstmuseum. Hij wil allemaal mooie dingen uit het museum meenemen naar zijn hol in de duinen. Aan de hand van het kinderkunstboek Berlage en een boef in het museum, leren de kinderen over wat een museum is.

Kinderen gaan in het museum op zoek naar de kunstwerken die ze in het boek zien. Een toren van Delfts blauw, de kleurige wandschilderingen van Soll LeWitt en de Victory Boogie Woogie van Mondriaan. Goed opletten, misschien zien ze onderweg nog wel veel meer moois.

Doe-opdracht: Ieder kind krijgt een illustratie van Georgien Overwater, waarop het hol van Vos in de duinen te zien is. De kinderen tekenen, knippen en plakken er mooie kunstwerken in.

Groep 4 t/m 6: Schetsen in het museum

De kinderen leren over verschillende kunstwerken in een museum. Over toegepaste- en autonome kunstwerken. Via de tentoonstelling van Berlage die het Kunstmuseum ontwierp, ontdekken zij verschillende kunstwerken. Ze krijgen een eigen schetsboekje en tekenen een portret, een beeld,  meubels of de ruimte, wat vinden ze het interessantst?

Doe-opdracht: de kinderen krijgen een eigen schetsboekje en potlood. Ze schetsen in de museumzalen als echte kunstenaars en ontdekken zo de collectie van het Kunstmuseum.

Groep 6 t/m 8: Ontwerpen en bouwen

De kinderen bekijken de tentoonstelling Berlage- Het gedroomde museum. Ze vergelijken de droom met de werkelijkheid. Wat zijn de verschillen? Ze maken schetsen van een museum naar aanleiding van de opgestelde maquette van het Kunstmuseum. De kinderen bespreken wat een museum is, waar zo’n gebouw aan moet voldoen en welk deel ze wel in het echt willen zien?

Doe-opdracht: De kinderen bouwen een eigen ontwerp voor een museum, een constructie in 3D. Uiteraard zien de kinderen ook het beroemdste kunstwerk van het Kunstmuseum. Kunnen ze de weg ernaartoe vinden?

Voor:

Zomerscholen en bso's  (t/m 27 augustus 2021)

Duur:

1, 5 uur (90 minuten)

Prijs:

4 euro per leerling

Reserveren:

Ja, via reserveringen@kunstmuseum.nl  Geeft u bij uw reservering aan met welke groep u komt en welk programma u kiest (er is overlap)

Data:

T/m 27 augustus 2021

Wanneer:

Dinsdag t/m vrijdag, tijdens openingstijden van het museum

Groepsgrootte:

maximaal 12 kinderen per groep

Begeleiding:

Tenminste een begeleider per groep

Wilt u in de zomervakantie als gezin naar het Kunstmuseum? Bezoek Wonderkamers!

Wonderkamers is deze zomervakantie geopend van dinsdag t/m zondag, gelijk aan de openingstijden van het museum. Entree is t/m 18 jaar gratis, volwassenen met een Ooievaarspas krijgen ook gratis toegang. Klik op onderstaande button voor meer informatie. Ook is er een doe-blad voor kinderen en familie vol met spannende opdrachten bij de beroemdste kunstwerken van het Kunstmuseum. Vraag ernaar bij de informatiebalie in het museum. Kijk voor een volledig overzicht van alle activiteiten hier

        
Contact

Op werkdagen bereikbaar voor meer informatie, vragen, suggesties en overleg: