Disclaimer auteursrecht

Entree van Kunstmuseum Den Haag, foto door Gerrit Schreurs.

Het museum heeft geprobeerd voor deze publicatie alle rechthebbenden van de kunstwerken op de foto’s te achterhalen. Mocht u desondanks foto’s van een kunstwerk tegenkomen, waarvan u rechthebbende bent en u heeft geen toestemming gegeven voor de publicatie van een foto ervan, neemt u dan contact op via pr@gemeentemuseum.nl.
 

Afbeeldingen collectie

Afbeeldingen gebruiken
Afbeeldingen van objecten uit onze collectie zijn gratis beschikbaar voor niet-commercieel gebruik. Denk daarbij aan afbeeldingen die worden gebruikt voor onderzoek, op scholen, non-profit publicaties en persoonlijke websites. Wil je een afbeeldingen van een object uit onze collectie gebruiken voor publicaties, media of merchandise voor bijv. (relatie)geschenken? Daarvoor brengen wij kosten in rekening.

Neemt u voor een afbeelding contact op met de afdeling Documentatie via info@gemeentemuseum.nl

Voorwaarden voor gebruik:
*
Vermeld altijd de juiste credits die de medewerker Documentatie bij de afbeelding levert;
* Indien er op het kunstwerk auteursrecht berust, dient u het auteursrecht te respecteren.

Auteursrecht
Het Gemeentemuseum Den Haag beheert een collectie van 160.000 objecten. Op sommige van deze objecten rust auteursrecht.

Het Gemeentemuseum heeft voor zijn online collectie geprobeerd alle auteursrechthebbenden van de kunstwerken op de foto’s te achterhalen. Mocht u desondanks kunstwerken op foto’s tegenkomen, waarvan u rechthebbende bent en u heeft geen toestemming gegeven voor de online publicatie van een foto ervan, neemt u dan contact op via info@gemeentemuseum.nl.

Indien u een foto van een object uit de collectie van het Gemeentemuseum ontvangt of koopt, bent u zelf verantwoordelijk voor de naleving van het auteursrecht. Het Gemeentemuseum is niet aansprakelijk voor eventuele claims van auteursrechthebbenden bij publicatie door derden.

Een groot aantal kunstenaars is aangesloten bij Pictoright. Pictoright Nederland verleent namens deze kunstenaars licenties voor openbaring en verveelvuldiging van hun werk. U vindt
hier welke kunstenaars bij Pictoright zijn aangesloten. Neem voor advies contact op met Pictoright.